Prop de 400 direccions de centres educatius públics s'apleguen per celebrar el seu primer Congrés

query_builder   3 maig 2024 18:00

event_note Nota de premsa

Prop de 400 direccions de centres educatius públics s'apleguen per celebrar el seu primer Congrés

  1. L’objectiu és reflexionar sobre el model directiu actual i l’adaptació als reptes de l’escola futura


Els representants de prop de 400 direccions de centres educatius públics d’arreu de Catalunya s’han aplegat aquesta tarda a Salou per celebrar el I Congrés de les direccions. Un esdeveniment que neix amb l’objectiu de reflexionar sobre el model directiu actual i l’adaptació als reptes de l’escola futura


La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, ha inaugurat la jornada i s’ha adreçat als assistents: “El Congrés és imprescindible perquè els equips directius engreixeu l’engranatge del sistema educatiu i és bo que compartiu objectius, reptes i solucions, que feu xarxa. Una xarxa de lideratges compartits i escampats per tot el territori”. Simó ha reconegut que “queda molta feina per fer i tenim ganes de fer-la. Volem aconseguir les millors condicions de treball per als equips directius i el professorat. Volem millorar la formació i el benestar docent”.


El Congrés vol generar un estat d’opinió entre les pròpies direccions dels centres i l’administració educativa per al lideratge futur a partir de l’anàlisi del present. Per això, els assistents analitzaran el desplegament actual de la LEC en els aspectes referents a les direccions de centres; reflexionaran sobre el pes de la figura de les direccions en la representació a la Subdirecció de la Funció Directiva; i debatran la importància del lideratge de les direccions en l’èxit de les polítiques educatives.


Arran de tot aquest procés reflexiu, el Congrés elaborarà unes conclusions i les línies de treball a seguir per definir el model de direcció necessària per liderar l’escola a l’actualitat.


El Congrés es desenvolupa en dues jornades, entre avui i demà dissabte, amb taules rodones, conferències i tallers pràctics al voltant de temes com la transferència de les evidències científiques a l’aula, la gestió dels conflictes, la intel·ligència artificial a l’educació o els lideratges als centres.


En els diferents tallers i espais participaran persones relacionades amb l’àmbit educatiu com la doctora en tecnologia educativa Mar Camacho, el divulgador científic Hèctor Ruiz, l’especialista en lideratge d’equips directius Coral Regí i el secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Educació, Ignasi Garcia Plata.



3 de maig de 2024


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined