Delegació del Govern davant la Unió Europea

Govern

La Delegació del Govern davant la UE inaugura l'exposició 'L'altra meitat de l'art urbà: Dones en l'espai públic' per reivindicar l'accent femení de l'art urbà

query_builder   5 juliol 2023 19:50

event_note Nota de premsa

La Delegació del Govern davant la UE inaugura l'exposició 'L'altra meitat de l'art urbà: Dones en l'espai públic' per reivindicar l'accent femení de l'art urbà

La mostra ha estat creada per nou dones de Catalunya i Bèlgica i té l'objectiu de donar veu a les dones creadores, així com visibilitzar el seu talent.

L'Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern de Catalunya davant la Unió Europea ha acollit avui la inauguració de l'exposició 'L’altra meitat de l’art urbà: Dones i art en l’espai públic', que ha comptat amb la participació de Berta Rigau, project manager de Rebobinart i comissària de l'exposició; i Ignasi Centelles, delegat del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea.

El delegat, Ignasi Centelles, va remarcar el caràcter reivindicatiu de l’exposició, una mostra que “aborda específicament la falta de representació de les dones a l’espai públic”. A més, Centelles va apuntar al fet que les obres ho tractin “no solament des de la perspectiva de gènere, sinó des d’una lent de diversitat i de la cultura com a eina d'inclusió”.

L’objectiu de 'L’altra meitat de l’art urbà: Dones i art en l’espai públic' és, segons Berta Rigau, comissària de l’exposició, “crear un espai de reivindicació i reconeixement del talent artístic de les dones creadores”. En aquest sentit, va agrair a les dones que han participat en tot el procés de creació del projecte, en totes les seves fases. “Gràcies per fer possible aquest vincle entre Catalunya i Bèlgica”, va afirmar.

La mostra recull nou perspectives diverses en dos entorns diferents: Catalunya i Brussel·les. Minuskula, Marina Capdevila, Irene López León, Amaia Arrazola, Mina Hamada, Kitsune, Céleste Gangolphe, Florianne Mandin i Amandine Lesay són professionals de l’art que utilitzen l’espai públic per expressar la seva visió creativa, aportant nous estils, tècniques i narratives, però sobretot redefinint i obrint una important conversa sobre què és l’art urbà en femení.

L’exposició és una iniciativa de Womart, un projecte de l'entitat cultural Rebobinart, especialitzada en desenvolupament de projectes d'art urbà. 'L'altra meitat de l'art urbà' neix amb l’objectiu de visibilitzar i reconèixer el talent artístic de les dones creadores, fomentar-ne la presència en el camp de l’art urbà i afavorir-ne la professionalització.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia