Educació

Jornada FAIG

La segona jornada FAIG se centra en l'educació per a la justícia global

query_builder   2 maig 2024 19:00

event_note Nota de premsa

La segona jornada FAIG se centra en l'educació per a la justícia global

  1. Consellera Simó: “Sabem que el FAIG és una proposta de futur, innovadora i útil, i volem que ens ajudeu a transferir-la a més centres”
  2. L’acte ha inclòs exposicions d’experiències i aprenentatges dels centres participants i una mostra de produccions realitzades per l’alumnat


El programa d’innovació educativa FAIG ha celebrat aquesta tarda la segona jornada a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona, amb la presència de centres educatius i socis del programa. La jornada, que ha dut per títol ‘Eduquem per a la justícia global, construïm futurs alternatius’, ha estat centrada en el codisseny de projectes per part dels docents i dels socis del programa, que impliquin la cerca de solucions creatives i innovadores amb impacte sobre el seu entorn, posant el focus en l’aprenentatge crític i l’educació per a la justícia local. 150 centres de primària i secundària formen part d’aquest programa, que brinda un acompanyament individualitzat i intensiu per part de tècnics del Centre de Suport a la Innovació i Recerca Educativa (CESIRE) i una dotació d’equipament ‘maker’ amb eines de fabricació digital.


La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, que ha clos l’acte, ha destacat que amb el procés de digitalització dels centres educatius cal conjugar els reptes, d’una banda, de dotar de tecnologia i connectivitat tots els centres i, de l’altra, que el sistema educatiu sàpiga usar-les; i els participants al programa FAIG poden ajudar a trobar-hi la resposta. Simó ha afirmat que “amb l’experiència, l’emoció i les mans és com es fixen realment els aprenentatges. Perquè amb el programa FAIG els nois i noies aprenen a desenvolupar-se en el món real, a abordar reptes socials, climàtics, energètics o de gènere; els mateixos reptes que ha d’abordar la societat en conjunt. Sabem que el FAIG és una proposta de futur, innovadora i útil, i volem que ens ajudeu a transferir-la a més centres”.


Al llarg de la jornada els assistents han pogut veure l’estrena del nou espai web del programa, així com la presentació de la ‘Guia de col·laboració FAIG’, elaborada pel CESIRE i els diversos socis del programa (persones col·laboradores, socis procedents de centres de recerca, ONG i altres entitats disposades a donar suport als docents en el disseny i desenvolupament de projectes vinculats a reptes i desafiaments socials rellevants).


Els equips motor FAIG de cada centre han pogut entrar en contacte amb tots aquests agents col·laboradors amb l’objectiu de cercar conjuntament formes de col·laboració i cocreació de projectes d'aprenentatge per a propers cursos. Tanmateix, l’acte també ha servit per compartir l'experiència de centres FAIG que ja han desenvolupat projectes enguany amb la col·laboració d'entitats externes.


La jornada també ha comptat amb una exposició d'equipaments en funcionament de l'espai FAIGLab (els mateixos que rebran els centres participants del programa), amb una mostra de produccions realitzades per l'alumnat de centres FAIG.


2 de maig de 2024


1  

Imatges

La consellera Simó a la segona Jornada Faig

La consellera Simó a la segona Jornada Faig 184299

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia