Empresa i Treball

El Govern destina més de 8 milions d¿euros al pla anual de subvencions per al comerç i l¿artesania

El Govern destina més de 8 milions d'euros al pla anual de subvencions per al comerç i l'artesania

query_builder   6 maig 2024 09:00

event_note Nota de premsa

El Govern destina més de 8 milions d'euros al pla anual de subvencions per al comerç i l'artesania

• Aquestes subvencions, emmarcades en el Pla d’acció de Comerç, Artesania i Moda 2022-2025, tenen com a principal objectiu enfortir el model català de comerç, promoure la competitivitat i la innovació del teixit comercial, així com donar suport a les empreses i professionals del sector artesania

• El pla d’ajuts incorpora, com a novetats, un programa de suport a la xarxa associativa dels mercats municipals sedentaris i no sedentaris i una línia destinada a l'optimització de l'ús de l'aigua als establiments comercials i parades de mercats municipals

• Les subvencions es poden sol·licitar a partir de demà, dimarts 7 de maig de 2024


El Govern de la Generalitat de Catalunya, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, destina 8,4 milions d’euros al pla anual de subvencions per al comerç i l’artesania 2024. Aquesta actuació, que s’emmarca dins el Pla d’acció de Comerç, Artesania i Moda 2022-2025, té per objectiu enfortir el model català de comerç, promoure la competitivitat i la innovació del teixit comercial, així com donar suport a les empreses i professionals del sector de l’artesania en els seus reptes específics.

Enguany, com a novetats, el pla d’ajuts incorpora un nou programa de suport a la xarxa associativa dels mercats municipals sedentaris i no sedentaris. Així mateix, en el marc de l'actual escenari d'emergència per sequera, també inclou una línia destinada a promoure l'optimització de l'ús de l'aigua als establiments comercials i a les parades de mercats municipals.

La convocatòria d’ajuts ordinària 2024 del CCAM es vehicula a través de 9 programes que en conjunt volen oferir un suport integral a les empreses i professionals del sector del comerç, els serveis i l’artesania. Aquests programes són:

  1. Suport a les entitats representatives del sector del comerç. Aquest programa té l’objectiu de donar suport a les entitats més representatives del sector comercial. La subvenció atorgable cobreix fins al 65% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 40.000 euros.
  2. Suport a la xarxa associativa de comerç, artesania i moda. Aquest programa pretén enfortir el model associatiu i dotar-lo d’eines per afrontar els seus reptes de present i futur. La subvenció atorgable cobreix fins al 65% del cost de les accions subvencionables, amb uns màxim de 26.000 euros en el cas de les entitats territorials, les associacions de mercats sedentaris i no sedentaris, i els gremis i entitats sectorials d’àmbit nacional o d’àmbit barceloní; 12.000 euros per als gremis o entitats sectorials d’àmbit comarcal i local; i 8.000 euros per a empreses agrupades (cooperatives o centrals de compra).
  3. Suport a la xarxa associativa dels mercats municipals sedentaris i dels mercats de venda no sedentària de Catalunya. Aquest programa té com objectiu facilitar els recursos necessaris perquè les associacions dels mercats municipals, sedentaris i no sedentaris, siguin més fortes, competitives i adaptades a les noves necessitats i estils de vida de la ciutadania. La subvenció atorgable cobreix fins al 65% del cost de les accions subvencionables, amb uns màxim de 26.000 euros.
  4. Suport per als establiments emblemàtics i singulars. Aquest programa vol donar suport al manteniment i preservació dels comerços amb valor històric o als establiments emblemàtics. La subvenció atorgable cobreix fins al 50 % de les despeses subvencionables amb un màxim de 25.000 euros.
  5. Suport per a l'obertura, reforma i millora d'establiments, incloses les parades dels mercats municipals; isuport a l'optimització de l'ús de l'aigua als establiments comercials, de serveis i a les parades de mercats municipals. Aquest programa vol dinamitzar el comerç mitjançant projectes de recuperació dels locals buits situats a la trama urbana consolidada del municipi o al casc històric i els seus eixamples. Alhora, vol garantir el mix comercial òptim i adequat a cada zona, incrementant-ne l'atractiu i evitant el trencament del continu comercial mitjançant la reforma d'establiments, on el sol·licitant n'acrediti la titularitat de com a mínim de 5 anys. També té per objectiu dinamitzar i modernitzar els mercats municipals sedentaris, mitjançant el suport a l'obertura de parades tancades, i la reforma, on el sol·licitant n'acrediti la titularitat , com a mínim, de 5 anys; així com donar suport als mercats de venda no sedentària amb l'objectiu de millorar-ne la seva competitivitat, modernitzar-los i millorar-ne la imatge. Per últim, aquesta línia vol donar suport a l'adequació dels establiments de comerç al detall, de serveis i a les parades de mercats municipals, per al compliment deles noves normatives que persegueixen optimitzar l'ús de l'aigua en l'actual escenari d'emergència per sequera.

La subvenció atorgable cobreix fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros i un màxim de 3.000 euros per a actuacions per optimitzar l’ús de l’aigua.

  1. Suport als municipis en l'àmbit del comerç. Aquest programa vol donar suport als municipis en la lluita contra la desertització comercial i fomentarl’ocupació de locals buits. La subvenció atorgable és de fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 7.000 euros per a la definició de projectes per a la recuperació de locals buits, i de 10.000 euros per a la implementació dels esmentats projectes.
  2. Suport per a la creació i definició de les Àrees de Promoció Econòmiques Urbanes (APEUS). Aquest programa vol promoure la creació d’aquestes àrees comercials al país. Els ajuntaments i associacions territorials que la demanin podran rebre una subvenció d’un màxim de 20.000 euros que cobriria fins al 90% de la despesa subvencionable i fins a 30.000 euros en el cas d'APEUS ja constituïdes i inscrites al RAPEUC abans del 31 de desembre del 2024.
  3. Creixement i competitivitat de l’empresa artesana. Aquest programa busca potenciar el creixement i la competitivitat del sector de l'artesania, donant suport a la seva transformació digital, internacionalització, i comercialització, així com reforçar l'estructura de les empreses artesanes, dotant- la d'eines per a la infraestructura, gestió i processos de producció sostenible. . La subvenció atorgable és de fins al 50% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 2.500 euros.
  4. Suport als municipis en l’àmbit de l’artesania. Aquest programa busca fomentar la implantació d'establiments d'activitats singulars de caràcter artesanal, especialment amb l’obertura de locals buits, prestigiar les fires i fires-mercats d’artesania, i dinamitzar els museus i centres d’interpretació de l’artesania. La subvenció atorgable és de fins al 50% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 6.000 euros.

Aquestes subvencions es podran sol·licitar a partir de demà, dimarts 7 de maig, excepte la línia del programa de Suport per a l'obertura, reforma i millora d'establiments, incloses les parades dels mercats municipals; isuport a l'optimització de l'ús de l'aigua als establiments comercials, de serveis i a les parades de mercats municipals que s’obre el 8 de maig. Tota la informació actualitzada i les indicacions per a sol·licitar les subvencions es poden trobar al web CCAM.


@empresacat | @treballcat

►►► més xarxes socials


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia