Drets Socials

El conseller Campuzano durant la seva intervenció

Conseller Campuzano: "Cal vertebrar un pacte intergeneracional potent que doni resposta a una societat que envelleix"

query_builder   2 maig 2024 13:05

event_note Nota de premsa

Conseller Campuzano: "Cal vertebrar un pacte intergeneracional potent que doni resposta a una societat que envelleix"

El titular de Drets Socials ha inaugurat la Jornada sobre un nou horitzó per a l’atenció i la cura de la població anciana: Viure a casa!

En el decurs de la jornada s’ha presentat “Visca els ancians”, un servei innovador perquè la gent gran pugui viure al seu domicili

El conseller Campuzano durant la seva intervenció{"name":"2024/05/03/13/04/6d0543ac-2e19-48e7-bcc5-5c9073bd37ce.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":280769}

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha participat aquest matí en l’obertura de la Jornada sobre un nou horitzó per a l’atenció i la cura de la població anciana: Viure a casa!, organitzada per la Comunitat de Sant’Egidio i la Generalitat de Catalunya.

La jornada ha versat sobre les eines que permeten endarrerir la institucionalització i faciliten que la gent gran pugui quedar-se al domicili. En aquest sentit, Campuzano ha enumerat algunes de les accions que el Govern ha endegat en aquesta línia i en les quals, segons el conseller, cal continuar invertint esforços. “Per fer front al repte demogràfic de l’envelliment, s’han de potenciar els sistemes d’atenció domiciliària, per fer-los més organitzats i robustos; promocionar nous models, com els pisos de suport per a gent gran, i incorporar la innovació tecnològica en les cures”, ha destacat.

El conseller també ha apostat per “un pacte intergeneracional potent que doni resposta a una societat que envelleix i a les mancances que es troben avui infants i joves”. Segons Campuzano, les polítiques socials del futur s’han d’encaminar justament a millorar la inversió en les cures i també en famílies, la infància i la joventut.

Per la seva banda, la directora general de Planificació en Salut, Aina Plaza, ha alertat que la solitud no volguda té greus repercussions en la salut de qui la pateix. Plaza també ha posat en valor l’esforç dels dos departaments pel que fa al projecte d’atenció integrada social i sanitària i la importància que té en l’àmbit de l’atenció domiciliària i les xarxes comunitàries.

La jornada també ha comptat amb la participació de Giuseppe Liotta, professor d’Higiene i Sanitat Pública a la Universitat de Roma Tor Vergata i membre de la Comissió ministerial italiana per a la reforma de l’assistència sanitària i sociosanitària de la població anciana. Liotta ha pronunciat la ponència “L’horitzó polític, sociosanitari i cultural d’una nova llei per a la població anciana”.

Tot seguit, s’ha tractat el programa "Visca els ancians", que du a terme la Comunitat de Sant’Egidio. Es tracta d’un servei innovador per contrarestar l'aïllament social, a través de la creació de xarxes, que funcionen juntament amb les respostes tradicionals (assistència a domicili, serveis residencials, etc.) i cobreixen àmplies franges de població exposada a situacions de risc. L'objectiu prioritari és la prevenció: contrarestar els efectes negatius que tenen situacions crítiques en la salut de les persones de més de 80 anys mitjançant un seguiment actiu i constant de tots els ancians inclosos al programa.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia