Justícia, Drets i Memòria

.

El Centre Penitenciari de Puig de les Basses organitza la tercera edició del Festival de Cinema Vent del Nord

query_builder   5 maig 2024 16:50

event_note Nota de premsa

El Centre Penitenciari de Puig de les Basses organitza la tercera edició del Festival de Cinema Vent del Nord

  1. El Festival de Cinema Vent del Nord neix amb l’ànim d’acostar realitats, traspassar murs i aproximar l’àmbit penitenciari a la comunitat
  2. 120 interns i internes de diferents centres han participat en la producció de curtmetratges i 350 han format part del públic del Festival

Per tercer any consecutiu el Centre Penitenciari de Puig de les Basses organitza el Festival de Cinema Vent del Nord. Enguany se celebrarà del 6 al 14 de maig i comptarà amb nou projeccions de diverses temàtiques, tant a l’interior com a l’exterior del centre. Mitjançant el cinema com a eix vertebrador, el Festival exposa els esdeveniments actuals, les problemàtiques socials de la presó i les realitats que s’hi viuen.

El Festival de Cinema Vent del Nord és una iniciativa que neix amb l’ànim d’acostar realitats, traspassar murs i aproximar l’àmbit penitenciari i la seva població a la societat. En aquesta edició, 120 internsi internes de diferents centres penitenciaris han participat en la producció de curtmetratges i 350 formaran part del públic del Festival.

El Festival té quatre punts clau: els concursos, en què participen els curts que s’han fet a dins de la presó i d’altres de fora de l’àmbit penitenciari; les projeccions, que es podran visionar als centres i també en diferents sales de cinema de Catalunya, per al públic general; les presentacions i els col·loquis, en què participaran tècnics artístics dels centres, directors de cinema i organitzadors de grans festivals nacionals, i les sortides programades, per als interns i internes premiats que participaran en el lliurament de premis fora del centre.

Tres de les projeccions es faran al CP de Puig de les Basses, amb els curtmetratges dels centres penitenciaris i amb la presència de la direcció del Festival de Sitges i del Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya Impacte!, i de part de l’equip del festival de cinema infantil El Meu Primer Festival. A més, la inauguració d’enguany anirà a càrrec de la directora Sandra Reina, que farà un col·loqui per als interns i internes del centre, després de la projecció del seu últim curtmetratge El Bus, premiat als XVI Premis Gaudí.

Els altres curtmetratges es podran visionar a la Filmoteca de Catalunya (el 9 de maig, a les 17 hores) i al Cinema Truffant (el 10 de maig, a les 18 hores). El lliurament de premis del concurs tindrà lloc a la sala Palau del Vent del Teatre Museu Dalí de Figueres, el 13 de maig, a les 16 hores, amb la presència d’autoritats, la direcció del centre i participants de diversos curtmetratges.

El jurat professional del concurs de curtmetratges ‒en concret, de les categories de millor curtmetratge, documental, ficció, videoclip experimental i el premi especial Màquina del Temps‒ ha estat conformat per la directora de fotografia Bet Rourich, la productora Montse Triola i la directora del segell discogràfic Halley Records, Maria Blay. Pel que fa a la categoria de millor curtmetratge extern, en què es valoren les obres realitzades per professionals de l’audiovisual, els mateixos interns i internes han votat el curtmetratge guanyador.

2  

Imatges

.

. 4038956

.

. 166190

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia