Salut

El conseller de Salut, Manel Balcells, en l'última visita a les Terres de l'Ebre.

Entra a licitació la segona part del pla funcional del nou hospital de referència de les Terres de l'Ebre

query_builder   6 maig 2024 13:55

event_note Nota de premsa

Entra a licitació la segona part del pla funcional del nou hospital de referència de les Terres de l'Ebre

  1. L'oferta té un pressupost base de licitació de 280.000 euros

Aquest dilluns 6 de maig s'ha publicat al portal de contractació pública de la Generalitat de Catalunya la licitació de la segona part de la redacció del pla funcional del nou hospital universitari de referència de les Terres de l'Ebre. Aquesta segona fase de la redacció del pla funcional consistirà a aprofundir i establir els processos assistencials del nou centre, una vegada plantejat el marc bàsic del pla de dimensionament des de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre.

El pla de dimensionament parteix de la situació actual dels recursos sanitaris i de la cartera de serveis de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, així com de l’actual centre de referència, el Verge de la Cinta, i té com a objectiu definir les necessitats d’espai actuals i futures del nou hospital. Aquesta descripció del dispositiu actual serveix per dimensionar els recursos que ha de tenir el nou hospital, considerant factors com la tendència demogràfica, les particularitats i característiques del territori o els models d'assistència sanitària, entre d'altres.

Aquesta primera part del pla funcional, que s’ha desenvolupat des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, inclou els dimensionaments i la descripció operativa de les àrees d’hospitalització, quirúrgica, urgències, ambulatòria, suport clínic, Servei d'Emergències Mèdiques i les àrees no assistencials.

Una vegada definit el dimensionament del nou hospital, la segona part del pla funcional, que s'ha licitat avui, específica i concreta els processos assistencials i funcionals del nou centre de referència. Per a tal efecte s'analitzaran, en primer lloc, els processos i les dades actuals per tal de treballar en el desplegament de punts de millora i de noves oportunitats que puguin sorgir per al nou hospital, alhora que es definirà un model d’atenció hospitalària que garanteixi la resposta als requisits que ha de tenir el nou hospital de referència a les Terres de l’Ebre.

En aquest procés es treballarà conjuntament amb professionals de tots els nivells del sistema de salut de les Terres de l'Ebre, així com amb agents socials i comunitaris, mitjançant la creació de grups de treball. Aquest enfocament participatiu assegura que la definició dels processos assistencials sigui precisa i completa, al mateix temps que promourà la implicació i el suport de tots els actors rellevants en la definició del nou hospital.

Íngrid Roca, gerenta de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre, ha reivindicat que "amb aquesta licitació, es demostra el compromís que des del Departament de Salut sempre hem mostrat amb el nou hospital universitari de les Terres de l'Ebre". Roca també ha destacat que "és important que en aquesta segona part del pla funcional s'estableixi un procés participatiu, tant amb els professionals com amb la ciutadania, per tal que la definició del nou hospital atengui les necessitats de tota la població. Tot això –ha afegit Roca- permetrà assegurar que el nou hospital no només satisfarà les necessitats de salut actuals, sinó que també estigui preparat per fer front als desafiaments i requisits futurs".

1  

Imatges

El conseller de Salut, Manel Balcells, en l'última visita a les Terres de l'Ebre.

El conseller de Salut, Manel Balcells, en l'última visita a les Terres de l'Ebre. 3108088

Sistema de salut
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia