Mascort i Peraire.

El conseller Mascort presenta l'avantprojecte de llei de prevenció de residus i ús eficient dels recursos de Catalunya

query_builder   12 abril 2024 14:20

event_note Nota de premsa

El conseller Mascort presenta l'avantprojecte de llei de prevenció de residus i ús eficient dels recursos de Catalunya

• El titular d’Acció Climàtica confirma que el text, que ara inicia la tramitació administrativa prèvia a l’aprovació del projecte de llei per part del Govern, està respectant els terminis previstos

• El document, que es preveu que passi pel procediment d’informació pública les properes setmanes, compta amb gran consens per part del sector de la gestió de residus i altres sectors industrials claus per a la seva reducció, com la indústria agroalimentària, la construcció o el tèxtil

El conseller Mascort, durant la presentació.
El conseller Mascort, durant la presentació.
{"name":"2024/04/12/13/54/0fc13c7f-73c0-47f1-952f-b4bccf2d0bb2.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":92509}

El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort Subiranas, acompanyat del director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire i Soler, ha presentat aquest divendres a la seu de l’agència l'avantprojecte de llei de prevenció de residus i ús eficient dels recursos de Catalunya a representants socials, ambientals, empresarials i del món local del país. Mascort ha destacat el compromís de la Generalitat enfront dels reptes ambientals actuals i la necessitat imperiosa d'avançar cap a una societat més sostenible i saludable, afirmant que “és una qüestió de salut, davant de l’emergència ambiental i climàtica en la qual ens trobem”.

El conseller s’ha mostrat convençut que el text, que ara inicia la tramitació administrativa prèvia a l’aprovació del projecte de llei per part del Govern, hauria pogut superar el tràmit parlamentari per quedar aprovat com a llei aquesta legislatura. “La responsabilitat que no hagi tirat endavant és d’aquells que van obligar el president a prendre una decisió, que va ser convocar les eleccions”, ha afirmat. En aquest sentit ha destacat que el compromís del Govern és que tota aquesta feina feta fins ara continuï el seu recorregut: “Ningú no pot pensar que un consens d’aquesta envergadura no veurà la llum com a una nova llei necessària pel país”.

Foment de l’economia circular

Davant la urgència de l'emergència climàtica i els recursos limitats del planeta, el conseller ha subratllat la importància d'abordar aquesta problemàtica des de tots els fronts, incloent-hi la gestió dels residus. “La gestió dels residus és una dels principals fonts emissores de gasos amb efecte hivernacle”, ha explicat Mascort, “i, per tant, hem de treballar sobretot en minimitzar-los perquè el millor residu és el que no generem”.

Mascort ha destacat que es tracta d’una Llei que representa “un canvi de model respecte a la gestió de recursos del país: ens posem una altra vegada al capdavant del repte ambiental i deixem enrere el concepte residu per transitar cap a una societat circular”. “Aquesta nova llei no només pretén regular la recollida i el tractament dels residus, sinó que aspira a transformar la manera com produïm, consumim i gestionem els materials en la nostra societat”, ha detallat.

Durant la presentació, s'han destacat diversos aspectes clau de l'avantprojecte de llei, com la incorporació de mesures preventives, la promoció de l'economia circular, i la responsabilitat ampliada del productor. A més, s'ha posat èmfasi en la importància de la col·laboració entre els diferents actors de la societat, incloent-hi els governs locals, les empreses i la ciutadania, per aconseguir l'èxit d'aquesta iniciativa.


4  

Imatges

Foto 1

Foto 1 92509

Foto 2

Foto 2 95430

Foto 3

Foto 3 92214

Foto 4

Foto 4 127517

1  

Fitxers adjunts

Dossier

Dossier
PDF | 2797500

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined