El conseller de Salut ha visitat les obres de la nova seu del SEM.

Manel Balcells: "El SEM disposarà d'un edifici a l'alçada del que mereix un sistema d'emergències de país"

query_builder   4 abril 2024 15:09

event_note Nota de premsa

Manel Balcells: "El SEM disposarà d'un edifici a l'alçada del que mereix un sistema d'emergències de país"

  1. El conseller de Salut visita les obres de la nova seu a l'Hospitalet de Llobregat, que en 22.500 metres quadrats acollirà la Central de Coordinació Sanitària, una base assistencial, un centre logístic, un espai de formació i els serveis centrals de l’organització
  2. Permetrà resoldre un dèficit històric d’espai d’una de les infraestructures sanitàries clau a Catalunya i donarà cabuda a més de 700 professionals
  3. Es tracta d’un edifici polivalent, flexible i sostenible, que donarà servei 24h al dia, els 365 dies de l’any, amb capacitat per assumir més professionals i adaptar-se a noves necessitats
El conseller de Salut ha visitat les obres de la nova seu del SEM.{"name":"2024/04/04/15/05/bfe67f6d-b916-465d-823a-610b2c5b4260.jpg","author":"Paula Roque","type":"0","location":"0","weight":799467}


El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha visitat aquest matí les obres de la nova seu del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’Hospitalet de Llobregat. La construcció de l’edifici, que s’ubica al costat de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), va començar el juliol de 2023 i es preveu que finalitzi aquest estiu. Un cop acabin les obres, començarà una segona fase del projecte en què les instal·lacions es dotaran amb l'última tecnologia i el mobiliari necessaris per posar en marxa la nova seu.

El conseller Balcells ha estat acompanyat per la secretària general de Salut, Mercè Salvat, el director del Servei Català de la Salut, Ramon Canal, la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Sud, Mònica Botta, i la directora del SEM, Anna Fontquerni.

El conseller ha destacat que amb la nova seu central del SEM, al costat de l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona-Campus Bellvitge i l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), es crea un hub sanitari de primer nivell. “El SEM és una infraestructura clau pel país i ara disposarà d'un edifici de futur i preparat per fer front a qualsevol situació crítica, a l'alçada del que mereix un sistema d’emergències com el que tenim”, ha afirmat.

Durant la visita, la directora del SEM, Anna Fontquerni, ha destacat que “per fi el SEM disposarà d’una seu que s’adequa a les necessitats pròpies d’una institució que gestiona les urgències i emergències extrahospitalàries de tot Catalunya, les 24 hores, els 365 dies de l’any”. Ha afegit que “la nova seu suposarà un salt qualitatiu no només en el servei que prestem a la ciutadania, sinó també una millora en l’entorn laboral dels professionals que hi treballaran diàriament”.

22.500 metres quadrats per donar resposta a tota la ciutadania

Aquest nou edifici permetrà resoldre un dèficit històric d’una de les infraestructures clau a Catalunya. Des del 2006, any en què es va crear el SEM, l’entitat ha anat sumant professionals i desplegant serveis fins a consolidar-se com a entitat de referència en l’àmbit de les urgències i emergències extrahospitalàries. Aquest creixement es va accentuar especialment durant la pandèmia. Ara, amb la construcció de la nova seu, l’organització fa un pas endavant, integrant en un mateix edifici alguns dels serveis i professionals del SEM que actualment estan distribuïts en diferents centres. A més, l’edifici també acollirà una de les dues sales operatives del CAT112.

La seu acollirà una renovada Central de Coordinació Sanitària (CECOS) del SEM, des d'on es gestionen tant les emergències mèdiques com tota l’activitat del 061 Salut Respon, rebent més de 8.000 alertes diàries. Estarà equipada amb l’última tecnologia i un nou sistema informàtic d’accés a la història clínica més robust, per tal de donar una millor atenció al ciutadà.

A més a més, acollirà una base assistencial, un centre logístic, un espai de formació i els serveis centrals de l’organització. Els espais s’han dissenyat amb l’objectiu d’aconseguir la màxima flexibilitat, polivalència i sostenibilitat de cara a un futur dimensionament de l’entitat, un canvi de necessitats del servei o una possible situació d’emergència o crisi.

3  

Imatges

El conseller de Salut ha visitat les obres de la nova seu del SEM.

El conseller de Salut ha visitat les obres de la nova seu del SEM. 799467

El conseller ha destacat que amb la nova seu central del SEM es crea un hub sanitari de primer nivell.

El conseller ha destacat que amb la nova seu central del SEM es crea un hub sanitari de primer nivell. 688433

Manel Balcells s'ha reunit amb l'equip professional i tècnic per conèixer l'estat del projecte.

Manel Balcells s'ha reunit amb l'equip professional i tècnic per conèixer l'estat del projecte. 911632

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined