Videojocs

El Departament de Cultura obre la línia d'ajuts per a la incorporació del català a l'àmbit dels videojocs

query_builder   11 abril 2024 09:57

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura obre la línia d'ajuts per a la incorporació del català a l'àmbit dels videojocs

  1. Avui s’obre el termini de sol·licituds fins al 26 d’abril
Videojocs {"name":"2024/04/11/09/56/ef6cb063-c94b-4244-a612-fe8380656b4b.png","author":"Ar nau Pascual -. Cultura ","type":"0","location":"0","weight":1766112}

El Departament de Cultura obre la línia d’ajuts per a la incorporació del català en l’àmbit dels videojocs, amb una dotació de 400.000 euros. Es podran presentar les sol·licituds entre el dijous 11 i el divendres 26 d’abril a les dues el migdia.

La línia d’ajuts promou la incorporació de la llengua catalana en videojocs, en continguts descarregables de videojocs DLC (downloadable content), en interfícies de consoles de videojocs i en plataformes de distribució de videojocs. En canvi, en queden exclosos videojocs d'apostes, videojocs amb continguts pornogràfics i els que facin apologia de la violència contra col·lectius vulnerables, del racisme o de violències masclistes i lgtbifòbiques.

Aquesta línia va dirigida a empreses privades de tot l’espai econòmic europeu, que podran destinar aquests ajuts a despeses de traducció, correcció, localització, doblatge i subtitulació. En el marc d’aquesta línia, que ja es va convocar l’any passat, es van subvencionar 19 projectes per a la incorporació del català en videojocs, amb un import de 194.832,59 euros.

El català té una presència limitada en l’àmbit dels videojocs. Pel que fa a l’oferta, els 12 videojocs més venuts a la plataforma Steam durant el 2023 no tenien versió en català, però es calcula que dels videojocs produïts a Catalunya, més del 50 % disposen de versió catalana i, en el cas dels produïts a l’Estat, més del 25 %. D’altra banda, la Secretaria de Política Lingüística té catalogats més de 190 videojocs disponibles comercialment en català a la base de dades VDJOC. Quant al consum, segons l’Enquesta de participació cultural a Catalunya 2023, un 5,3% de les persones que han jugat a videojocs a Catalunya ho han fet també en català.

Justament la VDJOC ha estat renovada enguany i s’hi ha afegit un filtre per poder veure els videojocs disponibles per a Linux i per a Mac. A més, també s’hi han incorporat els enllaços directes a les botigues de compra dels videojocs, per facilitar el consum dels videojocs que incorporen la llengua catalana.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined