Presentació Via Verda de la Vall del Sió a Agramunt

Posada en servei del tram de la Via verda de la Vall del Sió que uneix Agramunt i Puigverd d'Agramunt

query_builder   6 maig 2024 19:31

event_note Nota de premsa

Posada en servei del tram de la Via verda de la Vall del Sió que uneix Agramunt i Puigverd d'Agramunt

Montse Bergés afirma que actuacions com aquesta "són importants perquè fan poble i fan país, perquè faciliten la qualitat de vida de les persones que viuen en aquest entorn rural i també afavoreixen l’arribada de visitants que hi busquen patrimoni turístic i cultural”

Via verda entre Agramunt i Puigverd d'Agramunt
Montse Bergés i Sílvia Fernàndez, durant el recorregut de presentació del tram de la via verda
{"name":"2024/05/06/19/24/18e77e81-605f-4e01-bfab-ca3f7ebb5d8b.jpeg","author":"DTGL","type":"0","location":"0","weight":228224}


La delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, ha visitat el tram de la Via verda de la Vall del Sió que uneix Agramunt i Puigverd d’Agramunt, que s’ha presentat i posat en servei avui. Ho ha fet acompanyada de l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, i regidors del municipi, alcaldes i alcaldesses de la Vall del Sió i de representants d’empreses ubicades al llarg del recorregut.

Aquest tram de la via verda, d’una longitud de 600 metres, segueix el traçat del camí vell que enllaça els dos municipis pel costat de la carretera L-303, i connecta amb el camí d’accés al Parc de Riella d’Agramunt, que també s’ha arranjat. La connexió entre Puigverd d’Agramunt i Agramunt és utilitzada per força vianants i ciclistes, que ara en veuran millorades les condicions de seguretat. Aquest tram també revertirà en benefici de la continuïtat del trajecte de la Via verda de la Vall del Sió. Cap a l’oest, la via connecta amb Preixens.

La posada en servei d’aquest tram de la via verda ha comptat amb un pressupost subvencionable de prop de 119.000 euros, dels quals més de 64.300 han estat finançats a través del Pla únic d’Obres i Serveis de Catalunya.

Sílvia Fernàndez ha explicat que ara queda pendent de concretar l’enllaç d’aquest tram d’Agramunt amb el municipi de Preixens. Segons l’alcaldessa, els dos ajuntament estan treballant amb alternatives que suposen diferents opcions pel que fa al seu recorregut per la vora del canal d’Urgell.

Fernàndez ha destacat que el tram de via verda entre Agramunt i Puigverd d’Agramunt “no només pretén connectar de manera sostenible els dos nuclis, sinó també donar servei als treballadors i clients de les empreses implantades en el transcurs i en les rodalies del recorregut”. El corredor compta amb elements fets amb materials integrats al paisatge, com ara les baranes de fusta, i amb un sistema d’il·luminació basat en panells solars.

Per la seva banda, Montse Bergés ha destacat que “paga la pena donar suport a actuacions com aquesta via verda perquè fan poble i fan país, perquè faciliten la qualitat de vida de les persones que viuen en aquest entorn rural i també afavoreixen l’arribada de visitants que hi busquen patrimoni turístic i cultural”.

Per a l’habilitació d’aquest tram de la via s’han aprofitat uns treball efectuats fa un parell d’anys, finançats majoritàriament per l’Agència Catalana de l’Aigua, per a millorar el drenatge d’aquest tram urbà del riu a Agramunt davant d’eventuals augments del cabal i reduir-hi, així, el risc d’inundabilitat. Aquesta actuació va incloure en el seu moment l’ampliació del llit del riu, amb el rebaixament de les terres de l’entorn del Pont de Ferro, i la retirada de sedimentats acumulats amb el temps a la base del pont.

La ruta de la Vall del Sió és un itinerari per a bicicletes i vianants de 74 quilòmetres, que va de Balaguer a Sant Guim de Freixenet, travessant 15 municipis de les comarques de la Noguera, l'Urgell i la Segarra, amb l’objectiu de posar en valor el territori de la vall d’aquest riu i dinamitzar la zona. Es tracta d’un corredor que permet resseguir el curs del riu Sió, amb una senyalització unitària, per contribuir al foment d’un turisme familiar i sostenible i al coneixement i difusió del patrimoni cultural, històric i gastronòmic que es troben a través del recorregut. El traçat aprofita les rutes verdes o camins pedalables ja existents i degudament senyalitzats, i els camins rurals o forestals. S’ha tingut en compte el fet de situar els extrems de la ruta en punts que disposen d’estació de tren.Està previst que aquesta via connecti en un futur amb altres rutes existents, com la Ruta dels Castells i la Ruta de les Peixeres.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined