Programa Indústria del Coneixement

Fins al 29 de maig es poden sol·licitar els ajuts del Programa Indústria del Coneixement

El Departament de Recerca i Universitats fomenta la transferència de coneixement amb ajuts per valor de més de 9 milions d'euros

query_builder   3 maig 2024 11:01

event_note Nota de premsa

Fins al 29 de maig es poden sol·licitar els ajuts del Programa Indústria del Coneixement

El Departament de Recerca i Universitats fomenta la transferència de coneixement amb ajuts per valor de més de 9 milions d'euros


  1. El Programa Indústria del Coneixement va finançar 120 projectes d'innovació del sistema català de recerca en l'última convocatòria de 2023


Programa Indústria del Coneixement{"name":"2024/05/03/10/59/fa9c503f-fba5-40af-9a73-a3dcfa5e4e8a.jpeg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":364645}


El Departament de Recerca i Universitats fomenta la valorització i la transferència de coneixement dels agents del sistema català de recerca destinant més de 9 milions d'euros al Programa Indústria del Coneixement. Aquest Programa, del qual ara s'ha obert la convocatòria del 2024, vol impulsar un model econòmic basat en el coneixement, incentivant la transferència dels resultats de la recerca, fomentant l’emprenedoria de base científica i la generació de llocs de treball d'alta qualificació.

Inclou ajuts en diverses fases del procés de valorització i transferència, per donar suport al desenvolupament d'aquelles activitats que condueixin a convertir el coneixement generat en productes o serveis que millorin la vida de les persones. També implica la participació en un programa d'acompanyament que inclou activitats de formació, assessorament especialitzat en transferència i innovació, així com mentoria personalitzada, accés a fons de finançament i inversió, presentacions i relació amb agents del sistema d’R+D+I, incloent persones emprenedores, empreses, entitats sectorials, entre d'altres.

El Programa dóna suport a la captació de talent, incorporant persones expertes que puguin aportar experiència en l’àmbit de la transferència de coneixement als grups de recerca del sistema d’R+D+I de Catalunya (universitats, centres de recerca i hospitals). Concretament, hi ha tres modalitats d’ajuts:

  1. Modalitat A. LLAVOR: per a projectes d’innovació que es troben en la fase inicial de conceptualització del pla de transferència de tecnologies o coneixements, i que tenen potencial d’incorporació al sector productiu. Cada projecte es finança amb 20.000 euros.
  2. Modalitat B. PRODUCTE: per a projectes que hagin finalitzat la conceptualització i que hagin identificat un candidat a producte o servei a desenvolupar i disposen d’una proposta de generació de valor a partir de la tecnologia i/o coneixement proposat d’acord amb les validacions realitzades. Aquests ajuts tenen un import de fins a 150.000 euros.
  3. Modalitat C. INNOVADORS: es destinen a grups de recerca amb la finalitat que puguin contractar una persona amb perfil emprenedor que pugui desenvolupar projectes de transferència de coneixement que culminin en la creació d’una empresa derivada (spin-off) i/o en l’explotació de llicències o de qualsevol altra forma de protecció de propietat intel·lectual i industrial. Cada projecte es finança amb un total de 84.000 euros.

120 projectes finançats el 2023

Amb la convocatòria del 2023 es van finançar 120 projectes d’innovació, amb un pressupost inicial de 9 milions d’euros que en finalitzar el programa va acabar sent de 9,7 milions, de les modalitats següents:

  1. LLAVOR: es van atorgar 51 ajuts per valor d’1 milió d’euros. Per àmbits de coneixement, es van finançar 16 projectes d’enginyeria, tecnologia i arquitectura; 12 de biomedicina; 12 de ciències mèdiques i de la salut; 3 de ciències; 3 de ciències socials; 3 d’arts i humanitats; i 2 de ciències naturals i agroalimentàries.
  2. PRODUCTE: se’n van concedir 46 amb un import total de 6,7 milions d’euros. Per àmbits, 18 dels projectes eren de l’àmbit de l’enginyeria, tecnologia i arquitectura; 12 de biomedicina: 10 de ciències mèdiques i de la salut; 3 de ciències; 2 de ciències naturals i agroalimentàries; i 1 d’arts i humanitats.
  3. INNOVADORS: es van donar 23 ajuts per un import de prop de 2 milions d’euros. Dels projectes finançats, 11 eren de l’àmbit de l’enginyeria, tecnologia i arquitectura; 4 de biomedicina; 4 de ciències mèdiques i de la salut; 2 de ciències; 1 de ciències naturals i agroalimentàries i 1 de ciències socials.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined