Justícia, Drets i Memòria

Nomenament al Departament de Justícia

El Dr. Jordi Medallo Muñiz ha pres possessió com a director de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC), adscrit a la Secretaria de Relacions amb l'Administració de Justícia

query_builder   9 octubre 2007 16:28

event_note Nota de premsa

Nomenament al Departament de Justícia

El Dr. Jordi Medallo Muñiz ha pres possessió com a director de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC), adscrit a la Secretaria de Relacions amb l'Administració de Justícia

Jordi Medallo va néixer a Terrassa l'any 1956.
 
Es va llicenciar en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i és especialista en medicina del treball i en medicina legal i forense.

Des que es va posar en marxa l'IMLC, al juny de 2002, hi va exercir com a subdirector fins al desembre de 2006, en què va passar a ocupar el càrrec de director en funcions després del comiat del primer director, Josep Arimany.

Entre altres càrrecs i funcions ha desenvolupat els de professor associat de medicina legal de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, membre de la Comissió de Deontologia del Col.legi de Metges de Barcelona i secretari de la Unitat docent acreditada MIR de medicina legal i forense de l'IMLC.

D'altra banda, és autor de diverses publicacions de medicina legal i forense en revistes nacionals i internacionals. També ha presentat ponències i articles en diferents congressos de medicina legal. Ha estat membre de l'equip d'investigació del Projecte Eulàlia, estudi sobre la mort sobtada, en col.laboració amb l'Hospital de Sant Pau de Barcelona i l'Associació Catalana de Metges Forenses. Ha format part, també com a investigador i en col.laboració amb l'Institut Carles III, de xarxes temàtiques d'investigació corporativa i característiques epidemiològiques.

Durant els cinc anys que ha estat subdirector ha impulsat un nou model d'organització de la medicina forense.

Des de la posada en marxa de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya s'han creat la Comissió de Grans Catàstrofes, que va participar en tasques d'identificació a l'atemptat terrorista de l'11 M de Madrid així com al tsunami del sud-est asiàtic, i la Unitat docent MIR de l'especialitat de medicina legal i forense, dependent del Departament de Justícia. Aquesta ha estat la primera vegada que una unitat docent del programa MIR s'ha fet dependre d'una administració autonòmica.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia