Salut

El Sistema d'Emergències Mèdiques renova part de la flota d'ambulàncies de Barcelona ciutat

El Sistema d'Emergències Mèdiques renova part de la flota d'ambulàncies de Barcelona ciutat

query_builder   3 febrer 2014 14:31

event_note Nota de premsa

El Sistema d'Emergències Mèdiques renova part de la flota d'ambulàncies de Barcelona ciutat

Entren en funcionament 35 nous vehicles a Barcelona, amb la imatge harmonitzada amb la resta de cossos d’emergències
 
Amb les noves unitats, equipades amb els últims avenços tècnics d’electromedicina, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) vol donar un millor servei, més eficient i de més qualitat
 
Al 2013, el SEM va mobilitzar gairebé 752.000 ambulàncies, prop de 195.000 de les quals a Barcelona ciutat
Nova flota SEM
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz; L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el president del Sistema d’Emergències Mèdiques i director del CatSalut, Josep Maria Padrosa; el director general del Sistema d’Emergències Mèdiques, Francesc Bonet, i la delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta, han assistit avui a l’acte de presentació de la nova flota de vehicles d’emergències mèdiques a la ciutat de Barcelona.
 
Amb la renovació de part de la flota de Barcelona, i després de set anys usant els mateixos materials, el SEM referma l’aposta per millorar el servei sense cost addicional, dotant-lo d’unitats més àgils, equipades amb l’última tecnologia en electromedicina, amb una imatge més directa, per tal de donar un servei millor, més eficient i de més qualitat.
 
El passat mes de desembre es van renovar un total de 35 unitats d’emergències mèdiques que presten servei principalment a la ciutat de Barcelona. Corresponen a unitats que estan operatives diàriament, amb les corresponents de suport, i altres vehicles necessaris per a la prestació del servei. Totes les unitats estan certificades per la norma europea EN 1789:
 
- 19 unitats de suport vital avançat (SVA), dotades amb metge/metgessa, infermer/infermera i tècnic/tècnica de transport sanitari (TTS). Diàriament, n’hi ha 10 operatives.

- 4 vehicles d’intervenció ràpida (VIR). Diàriament, n’hi ha dos d’operatius. Es tracta de vehicles medicalitzats de mobilització ràpida que, a més a més de prestar assistència mèdica, donen suport puntual a les unitats quan requereixen un metge.

- 1 vehicle de l’equip multidisciplinari de suport especialitzat en salut mental (EMSE), que dóna suport psicològic a Barcelona ciutat.

- 3 vehicles de comandament/intervenció que donen suport directe a Barcelona ciutat. Són vehicles dotats amb metge/metgessa o infermer/infermera, amb capacitat de prestar assistència sanitària, coordinar els equips i prendre el comandament operatiu quan cal.

- 4 unitats de suport vital avançat (SVA) i 4 vehicles d’intervenció de l’Àrea de Serveis Especials del SEM, que donen servei tant a la ciutat de Barcelona (80% de l’activitat) com a la resta de Catalunya (20% de l’activitat), dotades amb metge/metgessa i/o infermer/infermera i TTS.

 
Característiques principals
 
La pintura base de l’ambulància és d’un sol color, el groc. Això evita difícils retolacions corbades, alhora que facilita les reparacions de possibles ratllades o cops. A més, la nova imatge és més senzilla, harmonitzada amb la resta de cossos d’emergències i s’estampa amb vinils, la qual cosa redueix els costos i n’evita la degradació.
 
El tipus d’ambulància suposa una millora important i un estalvi en el servei, ja que facilita la maniobrabilitat perquè és un vehicle més àgil en la conducció i és més adient per a alguns carrerons i canvis de sentit de Barcelona ciutat. Incorpora el canvi automàtic i la tecnologia d’il·luminació per LED, que permet tenir consums més baixos d’electricitat i millora qualitativament el sistema d’il·luminació anterior.
 
S’ha actualitzat tota l’electromedicina que contenen les ambulàncies, amb la tecnologia vigent al 2013, s’ha inclòs un nou equipament de monitor, cardiocompressor i respirador d’última generació. Es tracta d’un aparellatge que s’adapta a les necessitats dels pacients alhora que facilita la feina dels professionals, ja que és més senzill i més lleuger, la qual cosa fa que sigui més fàcil de transportar.
 
D’altra banda, s’han ampliat equipaments com ara el sistema de retenció, de mobilització i immobilització infantil, fet que adapta les unitats per a trasllats pediàtrics millors, així com un nou matalàs de buit, fèrula de Kendrick, etc.
 
Les noves ambulàncies guanyen massa autoritzada, la qual cosa permet incloure una plaça més a la unitat, que ara disposa de sis seients més la llitera.
 
Amb aquesta renovació parcial de la flota, el SEM posa en servei 20 noves ambulàncies de les 404 que té operatives diàriament a tot Catalunya, a banda dels vehicles de suport necessaris per a la prestació del servei.
Al 2013, el 061 CatSalut Respon va gestionar prop d’1.800.000 alertes, 500.000 de les quals corresponen a Barcelona ciutat.
 
Durant el 2013, el Sistema d’Emergències Mèdiques va mobilitzar gairebé 752.000 ambulàncies, prop de 195.000 de les quals a Barcelona ciutat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia