Cultura

20 empreses catalanes participen en la 21a edició de Womex, la fira més important de músiques del món

query_builder   16 octubre 2015 14:36

event_note Nota de premsa

20 empreses catalanes participen en la 21a edició de Womex, la fira més important de músiques del món

  • L’esdeveniment tindrà lloc a Budapest (Hongria) del 21 al 25 d’octubre
  • El Departament de Cultura comptarà amb un estand a disposició de les companyies catalanes assistents
  • En la programació oficial actuarà l’artista sahrauí resident a Catalunya Aziza Brahim  
  • Womex compta amb més de 2.200 professionals acreditats i 1.200 companyies de 90 països
La 21a edició de la fira de músiques del món Womex, que tindrà lloc a Budapest (Hongria) del 21 al 25 d’octubre, comptarà amb la participació de 20 empreses i institucions catalanes, amb un total de 32 professionals acreditats (el 34% del global d’acreditats del conjunt de l’Estat). El Departament de Cultura serà present a la fira amb un estand a disposició de les companyies catalanes. Amb la seva presència a Womex el Departament de Cultura posa a disposició de les empreses musicals catalanes un espai de negoci per tal que puguin desenvolupar les seves activitats amb les màximes facilitats.
 
La presència de les empreses a Womex els permet consolidar els contactes ja establerts amb altres companyies; reforçar els mercats amb presència regular dels seus artistes i serveis; contactar amb professionals que ajudin a obrir nous mercats; reunir-se amb programadors susceptibles de contractar els artistes del seu catàleg; signar llicències de distribució; establir col·laboracions amb empreses d’altres països, o tenir informació actualitzada sobre les últimes tendències del mercat.
 
El Departament de Cultura farà promoció de les activitats i els serveis de les empreses presents al Womex per tal de donar a conèixer la riquesa i varietat de l’escena musical catalana.
 
El Womex és considerat la fira més important de músiques del món amb més de 2.400 professionals acreditats i 1.470 companyies de 90 països. Enguany es celebra a Budapest després d’haver estat a Santiago de Compostela l’any passat. És un esdeveniment on hi participen més de 900 programadors, entre sales i festivals, i unes 450 companyies entre estudis, editors i distribuïdors, Més de 200 periodistes internacionals s’acrediten per assistir a la fira.
Per a més informació: www.creativevatalonia.cat    
 
Les companyies i professionals catalans assistents a Womex són:
 
Albert Reguant (www.lesrutesdelso.blocspot.com)  
Balaio Produccions (www.balaioproducciones.com)
Batall Produccions (www.batall.com)
Black Music Productions (www.blackmusicproductions.com)
Candela Cabanes
Departament de Cultura – Generalitat de Catalunya
Èxits Management & Produccions (www.exits.cat)
Fira Mediterrània de Manresa (www.firamediterrania.cat)
Mercat de Música Viva de Vic (www.mmvv.cat)
Montuno Producciones (www.montuno.com)
Radio Gladys Palmera (http://gladyspalmera.com/)
Rosazul (www.rosazul.com)
Sonde3 Pproducciones (amb estand propi) (www.sonde3.com)
Taller de Músics (http://www.tallerdemusics.com)
Tarragona Ràdio
Tori Sparks Music / Glass Mountain Records (www.torisparks.com)
 
 
Aziza Brahim al programa oficial
 
L’artista sahrauí resident a Catalunya Aziza Brahim ha estat seleccionada per fer una actuació dins el programa oficial de showcases de la fira. El concert tindrà lloc el dijous 22 d’octubre a les 21.30h al Béla Bartók NCH, Müpa Budapest (Palau de les Arts).
 
Aziza Brahim va néixer i es va criar en els camps de refugiats sahrauís a Algèria on la seva família es va instal·lar a finals de 1975, fugint de l’ocupació marroquina del Sàhara occidental. En les dures condicions dels camps del desert, Aziza va descobrir la música com una via per expressar les seves emocions i pensaments de resistència. Als 11 anys va viatjar a Cuba per ampliar els seus estudis. Un cop graduada, va veure com li denegaven la sol·licitud d’una beca de música. Decebuda però no desanimana, va torar a Algèria i va començar el seu propi camí musical, unint-se al Grup Nacional de Música Sahrauí. L’any 2000 es va instal·lar a l’Estat espanyol on, després de diverses col·laboracions interculturals, va crear la seva pròpia banda, Gulili Mankoo. El 2014 el seu tercer disc, Soutak, gravat en directe a Barcelona i on unia la música sahrauí amb la maliana, va ser editat pel guardonat segell Glitterbeat.
 
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia