Protecció Civil

Imatge dels trens sinistrats

Una víctima mortal i diversos ferits per l'accident entre dos trens entre Manresa i Castellgalí

query_builder   8 febrer 2019 23:52

event_note Nota de premsa

Una víctima mortal i diversos ferits per l'accident entre dos trens entre Manresa i Castellgalí

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda l’Alerta del pla per emergències en el transport de viatgers FERROCAT pel xoc entre dos trens de les línies R12 i R4 de Rodalies, al punt quilomètric 306,5, a l’alçada de l’estació Baixador de Castellgalí. A conseqüència de l’accident una persona ha resultat morta.
 
El telèfon d’emergències de Catalunya CAT112 ha rebut l’avís, a les 18:20 hores, una col·lisió entre un tren Regional de la línia R12 i un tren de la línia R4 de Rodalies entre Manresa i Castellgalí. A conseqüència de l’accident una persona ha resultat morta. En aquests moments, els Bombers de la Generalitat estan treballant en l’excarceració del cos de dintre del tren.
 
Pel que fa al nombre de ferits, el Sistema d’Emergències Mèdiques informa que fins ara s’ha atès i traslladat a diferents centres hospitalaris 6 ferits greus, 15 menys greus i 37 lleus. A més,  per la zona habilitada pels equips d’emergències han passat 47 persones més, que han marxat pel seu propi peu.
 
Per gestionar l’emergència s’han activat 19 dotacions dels Bombers de la Generalitat; 25 dotacions dels Mossos d’Esquadra; 23 ambulàncies, 1 vehicle de logística, psicòlegs i l’Àrea Mèdica del Sistema d’Emergències Mèdiques; i cinc tècnics de Protecció Civil de la Generalitat, així com personal d’emergències dels Ajuntaments de Manresa i Castellgalí.
 
Protecció Civil de la Generalitat i Renfe han habilitat el Centre d’Atenció als Familiars a l’estació de trens de Manresa i Barcelona-Sants i el telèfon d’informació per a persones afectades 900101020. Per tal de garantir la mobilitat dels viatgers de les línies R4 i R12, Renfe ha establert un pla de transport alternatiu Sant Vicenç de Castellet – Manresa que es mantindrà durant el cap de setmana.
 
A més de les atencions fetes al lloc de l’accident, els equips d’emergència de la Generalitat també han assistit les persones que han estat traslladades fins a l’estació de Manresa en un dels trens sinistrats. En aquests moments totes les persones ferides així com les il·leses de l'accident ferroviari han estat evacuades del lloc del accident i ja han estat ateses.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia