• La fase participativa del PN@SC consta de dinàmiques on line obertes a tothom i de sessions i jornades presencials

 

  • La participació presencial s'articula mitjançant dotze sessions arreu de Catalunya per debatre al voltant del talent, el finançament, la innovació, la transferència de coneixement, la recerca, les infraestructures i el conjunt de l’educació superior

 

El Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC), impulsat pel Departament d’Empresa i Coneixement, ha engegat aquest divendres la fase participativa amb l’obertura d’inscripcions al portal de participació ciutadana del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Amb la finalitat d’aconseguir que el nou coneixement que generem com a país s’incorpori de manera ràpida i efectiva al sistema productiu, el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement apel·la a tot els agents implicats a participar en el procés obert de debat i reflexió que ara comença i que ha de servir per dibuixar-ne les línies mestres. El PN@SC pretén recollir, així, les propostes de tots els actors clau de l’ecosistema de coneixement i de la ciutadania en general.

Atès que el Pacte és un gran acord de país, el procés participatiu vol incorporar l’experiència i les sensibilitats existents més enllà de les institucions i les personalitats reconegudes –que ja estan representades en l’estructura presencial del PN@SC– i implicar el conjunt de la societat civil catalana. Aquesta fase del procés participatiu s’allargarà fins al 31 de desembre.

Com participar en el PN@SC

Per facilitar la participació de tothom en el procés d’elaboració del Pacte es combinen dinàmiques on line de participació oberta, amb sessions i jornades presencials.

Al portal participa.gencat.cat, i un cop registrats, els usuaris podran fer les aportacions en línia que desitgin. Pel que fa a la participació presencial, s'articulen dotze sessions arreu de Catalunya per debatre i rebre aportacions al voltant de diferents eixos. Hi ha previstes cinc sessions temàtiques a la vegueria de Barcelona al voltant del talent, l’economia i el finançament, la innovació i la transferència de coneixement, la recerca i les infraestructures, i la conformació global de l’educació superior.

També hi haurà set sessions territorials a les vegueries de l’Alt Pirineu, el Camp de Tarragona, Girona, la vegueria Central, la de Lleida, la de Terres de l’Ebre i al del Penedès.

Un cop recollides les aportacions del procés participacitiu, la Taula Permanent del Pacte, el seu òrgan de direcció i coordinació,  les analitzarà i les incorporarà, si s’escau, en el document final de mesures i accions que elevarà al Govern de la Generalitat i, posteriorment, al Parlament.

Sessions presencials programades

La participació presencial s'articularà en dotze sessions arreu de Catalunya per debatre i rebre aportacions al voltant dels eixos proposats. Cada sessió durarà unes dues hores i mitja. 

Les sessions temàtiques, cinc en total, s’estructuren al voltant dels següents eixos: 

  • Dimensió global del sistema de recerca. Infraestructures
  • Innovació i transferència del sistema de coneixement
  • Dimensió econòmica global del sistema de coneixement
  • Dimensió global de l'educació superior
  • Talent

Les set sessions territorials giren al volatnt d’un únic eix, el de la Dimensió global del sistema del coneixement.

En aquest enllaç del portal de participació ciutadana es poden consultar els continguts, lloc i data de cadascuna de les trobades presencials i dur a terme la corresponent inscripció.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________