Delegació a Barcelona

Reunió de traspàs amb el nou delegat territorial del Govern a Barcelona

Antoni Morral pren el relleu com a nou delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona

query_builder   17 juny 2021 18:10

event_note Nota de premsa

Antoni Morral pren el relleu com a nou delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona

 - El traspàs de competències amb l’anterior delegat ha tingut lloc aquest migdia a Barcelona

- Antoni Morral ha dit que la seva màxima prioritat és “acostar la gestió del Govern al territori per servir als ciutadans i ciutadanes”

Acte de relleu amb el nou delegat territorial del Govern a Barcelona

Aquest migdia s’ha realitzat a Barcelona el traspàs de competències del nou delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Antoni Morral,  en  una reunió amb el seu antecessor, Juli Fernàndez.

A l’acte de relleu, que ha tingut lloc a la seu de la Delegació, Antoni Morral ha dit que la seva prioritat en aquesta nova responsabilitat és “acostar la gestió del Govern al territori per servir als ciutadans i ciutadanes, a més de captar les inquietuds i necessitats dels municipis per tal que puguin ser ateses per l’Executiu”.

El nou delegat ha afegit que “treballarem cercant la màxima eficiència, evitant que se solapin gestions entre les diferents administracions i respectant sempre la sobirania municipal”.

Nascut a Cerdanyola del Vallès l’any 1957, Antoni Morral és diplomat per la UAB en Ciències de l’Educació. Va iniciar la seva trajectòria institucional a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i al Consell Comarcal del Vallès Occidental. També va ser diputat a la Diputació de Barcelona entre 1995 i 2003, assumint la tasca de president de l’Àrea de Medi Ambient entre 1999 i 2003. Alcalde de Cerdanyola del Vallès entre 2003 i 2009 i diputat al Parlament de Catalunya des de 2017 fins a l’actualitat.

Funcions del delegat

La Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona engloba 127 municipis del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Maresme.

El  delegats i delegades territorials s’encarreguen de representar al Govern a la demarcació corresponent i presideixen en nom del Govern els actes que l’Administració de la Generalitat celebra en aquest àmbit territorial. A més, coordinen les activitats dels serveis territorials dels diferents departaments i assumeixen les relacions institucionals del Govern amb la resta d’administracions públiques i d’estaments oficials.

Entre altres funcions, els delegats i delegades també fan seguiment de l’execució dels plans i programes interdepartamentals i són l’autoritat en matèria de seguretat. També els corresponen totes les funcions que la normativa vigent els atribueix en l’àmbit de joc i espectacles (règim sancionador), protecció civil, així com trànsit i seguretat pública, participant en les Juntes Locals de Seguretat.

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia