President

Fotografia de grup

President Aragonès: "Catalunya està al costat d'Ucraïna i tornarà a demostrar que som una terra d'acollida"

query_builder   3 març 2022 15:28

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Catalunya està al costat d'Ucraïna i tornarà a demostrar que som una terra d'acollida"

  • El cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera Alsina, ha encapçalat al Palau de la Generalitat l’acte “Catalunya, Europa, amb Ucraïna” de suport al poble ucraïnès, amb la participació del cònsol d’Ucraïna
  • En acabar, s’ha penjat una pancarta al balcó del Palau amb el lema “Catalunya amb Ucraïna. Per la pau, la llibertat i els drets humans”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat al cònsol general d’Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov, “tot el suport i solidaritat de Catalunya amb el poble ucraïnès i amb el seu govern davant l’atac i l’ocupació que està patint per part del govern rus presidit per Vladimir Putin”. “Catalunya està al costat d’Ucraïna”, ha subratllat, i ha fet notar que “tornarem a demostrar una vegada més que som una terra d’acollida, reiterant el nostre compromís de donar aixopluc a totes les persones que fugen del conflicte”.

El president Aragonès amb el cònsol d'Ucarïna. Autor: Rubén Moreno{"name":"2022/03/03/15/24/f40e8f60-5457-4f07-bea3-e9abe88bdc67.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":"1470"}

El cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha encapçalat l’acte de suport a poble ucraïnès que s’ha fet al Palau de la Generalitat sota el lema “Catalunya, Europa, amb Ucraïna”. A més del cònsol general d’Ucraïna, la trobada ha comptat amb la participació del cònsol general de França, Olivier Ramadous; el director de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro, i cònsols de diferents països de la Unió Europea. En acabar l’acte, s’ha penjat una pancarta al balcó del Palau amb el lema “Catalunya amb Ucraïna. Per la pau, la llibertat i els drets humans”.

En el decurs de la compareixença posterior a la reunió, el president ha expressat el suport del Govern amb les decisions que estan prenent la Unió Europea i els estats membres “de forma unitària, decidida, i amb tota la fermesa per fer front a aquesta situació”. Pere Aragonès ha remarcat que la voluntat del Govern és “seguir treballant amb tots els socis europeus”, així com amb totes les institucions en la defensa de la “democràcia, de la pau, i de la independència d’Ucraïna”. En aquest sentit, el president ha recordat que les accions que s’estan duent a terme tenen com a objectiu “restablir la pau, la democràcia, la independència i la sobirania d’Ucraïna en el seu territori”.

Recollida de material humanitari

Aragonès també ha explicat que el Govern està treballant estretament amb el consolat ucraïnès per coordinar una “intensa recollida” de material humanitari i fer-lo arribar a Ucraïna “amb la màxima celeritat possible”. En concret, ha assenyalat que s’està fent “de la mà del teixit d’organitzacions no governamentals en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i ajuda humanitària que tant fort és a Catalunya”, ha matisat.

En l’acte també ha intervingut la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, qui ha remarcat que “les fronteres no poden imposar-se per la força" i ha defensat que "els ucraïnesos tenen dret a viure en pau i a decidir el seu futur lliure i democràticament, sense imposicions”. En aquest sentit, la consellera ha recalcat que “els valors fundacionals de la Unió Europea ressonen avui a Ucraïna, on milions de persones lluiten per un futur on la seva llibertat i independència no siguin qüestionats”. “La UE va néixer com un espai de pau i valors compartits, que representa una idea del món basada en la pau, la democràcia i el multilateralisme”, ha afegit. Per això, ha defensat Alsina, “des de Catalunya reclamem una Unió Europea que lluiti per fer un món millor, també fora de les seves fronteres”.

Alsina ha detallat les diferents mesures que està impulsant el comitè tècnic que coordina el Departament d'Acció Exterior i Govern Obert. Una de les accions que ha anunciat és que "hi haurà uns punts de recollida a disposició al Port de Barcelona i altres ports catalans, així com a la Fira de Barcelona, per canalitzar tot el material que les persones i entitats del nostre país volen enviar a Ucraïna".

5  

Imatges

Fotografia de grup

Fotografia de grup 1519

Compareixença

Compareixença 4054

Compareixença

Compareixença 824

El president amb el cònsol

El president amb el cònsol 1470

Reunió

Reunió 1184

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia