Direcció General de Comunicació

Nomenaments

Nomenaments

query_builder   8 novembre 2022 12:45

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Departament de la Presidència

Joan Josep Nuet i Pujals, director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament

Nascut a Reus (Baix Camp) l’any 1964.

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. És professor de socials d’educació secundària (ESO) i també ha impartit Filosofia i Llengua i Literatura catalanes.

De 1991 a 2003, regidor de l’Ajuntament de Montcada i Reixac amb diverses responsabilitats. De 1991 a 1999, membre del Govern i portaveu d’aquest.

De 2006 a 2011, senador per designació del Parlament de Catalunya.

De 2011 a 2015, diputat al Congrés dels Diputats per la província de Barcelona.

De 2015 a 2019, diputat del Parlament de Catalunya, membre de la Mesa de 2015 a 2017 i, posteriorment, president de la Comissió de Justícia.

De 2019 a 2021, diputat al Congrés dels Diputats per la província de Barcelona.


Departament d'Empresa i Treball

Gina Tost i Faus, secretària de Polítiques Digitals


Nascuda a Barcelona (Barcelonès) l’any 1985.


Llicenciada en Art Electrònic i Disseny Digital a l’Escola Superior de Disseny (ESDi).


Periodista i comunicadora, amb una àmplia trajectòria i experiència, ha centrat la seva carrera en els àmbits de la tecnologia, aplicacions de mòbil, startups i videojocs.


Ha col·laborat en el programa Generació Digital de Catalunya Ràdio i TV3, i al suplement dominical del diari Ara. A més, ha treballat per a canals de televisió, diaris, llocs web i emissores ràdios d'arreu del món (Espanya, Amèrica Llatina, Japó i altres).


Ha estat professora de comunicació a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i d'història i indústria dels videojocs al Tecnocampus de Mataró. A La Salle, ha estat professora d’ASO (App Store Optimization) i d’història i indústria dels videojocs i tecnologia.


És cofundadora & CEO de l'empresa tecnològica i plataforma de promoció d’aplicacions Geenapp, presentada a Wired Magazine com “una de les 100 millors startups del 2015”.


Fins avui, era directora de màrqueting i operacions d’Europa i Amèrica Llatina a l’empresa IGG Inc, dedicada a desenvolupar i editar videojocs.


Departament d’Educació

Anna Chillida Fibla, directora general de l'Alumnat

Nascuda a Alcanar el 1990,

És diplomada en Magisteri d’Educació Primària (2011) i llicenciada en Psicopedagogia (2014) per la Universitat Rovira i Virgili. La Direcció General de l’Alumnat és va crear al juny de 2021 a través del decret d’estructura del Departament d’Educació i té com a objectiu donar més visibilitat i valor a l'alumnat.

Anna Chillida també compta amb un Màster en Investigació i canvi educatiu (2016) de la Universitat de Barcelona. En l’àmbit professional, des del 2015 ha estat mestra d’educació especial i d’educació primària a l’escola Seat de Barcelona, on els dos darrers anys a més ha format part de l’equip directiu del centre. Aquest any ha treballat com a formadora d’oposicions i, del 2018 al 2022, ha estat representant a la Junta de Personal Docent del Consorci d’Educació de Barcelona.

Departament de Territori

Oriol Güell i Rosset, president d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU (Infraestructures.cat)

Nascut a Barcelona (Barcelonès) l’any 1968.

És enginyer industrial per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (1986-1993), especialitat en enginyeria elèctrica i formació addicional en automàtica industrial i autòmats programables.

Ha treballat en diversos àmbits tècnics d’enginyeria com a responsable d’instal·lacions de generació elèctrica i com a projectista i cap d’obra d’instal·lacions industrials. Des del 2006 ha desenvolupat la seva carrera professional al sector públic; inicialment, com a cap de l’oficina tècnica d’ICF Equipaments, SA i, a partir de la seva absorció per Infraestructures.cat, com a tècnic gestor d’equipaments (2012) i successivament com a gerent de manteniment i gestió energètica (2017) i cap de la divisió de Serveis Energètics i Innovació (2019) dedicada a la gestió energètica, a projectes d’eficiència i renovables, de recerca i innovació, a sensorització d’immobles i infraestructures i al telecomandament d’instal·lacions.

Miriam Moysset i Gil directora de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Nascuda a Barcelona (Barcelonès) l’any 1975.

És diplomada en Enginyeria tècnica en Topografia per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) el 2001 i al 2016-2017 va realitzar el curs d’adaptació per a graduar-se en Enginyeria Geomàtica i Topografia per l’Escola Politècnica Superior d’Ávila (EPSA).

Ha treballat a l’Institut Cartogràfic de Catalunya des de l’any 2000 fins a l’actualitat. Va començar la seva relació a la institució amb una beca, i el 2001 hi va dur a terme el projecte final de carrera i iniciar la seva vida laboral encarregant el recolzament de camp dels vols fotogramètrics i fent els càlculs de les trajectòries dels vols de diferents sensors, sempre a la Unitat de Geoprocés. El 2003 se li va encomanar la producció dels productes generats amb el sensor LiDAR i el 2005 va assumir el càrrec de cap d’equip de processos LiDAR (sensor altímetre làser) fins a l’actualitat. En aquests anys, ha participat en diferents congressos i workshop i ha impartit cursos sobre el processament de dades Lidar.

Des del 2015, és regidora a l’oposició a l’Ajuntament de Viladecans pel Grup Municipal d’Esquerra Republicana i s’encarrega majoritàriament dels àmbits relacionats amb l'urbanisme, la mobilitat, l'espai públic, la sostenibilitat i el Parc Agrari del Baix Llobregat. A més, des de 2020 és membre de l'executiva de la sectorial de Política Territorial i Habitatge, concretament com a vocal de regió metropolitana. A la sectorial participa més activament en els assumptes d'infraestructures.

Departament de Salut

Marta Álvarez Daroca, directora de Serveis del Departament de Salut

Nascuda a Barcelona (Barcelonès) l’any 1969.

Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (1993). Ha cursat un postgrau/programa en direcció i gestió financera (UPC, 1998-99), un màster en direcció d’institucions sanitàries (UAB, 2011) i un programa de direcció estratègica i de gestió de la col·laboració publicoprivada (ESADE, 2015-16).

Actualment, i des del 2019, és adjunta a la gerència del Parc Sanitari Pere Virgili. Al Servei Català de la Salut ha estat gerent d’entitats participades entre el 2014 i el 2019; gerent econòmica i de patrimoni entre el 2008 i el 2014; cap de la divisió de patrimoni i gestió econòmica de les inversions entre el 2006 i el 2008, i tècnica de la gerència de coordinació d’empreses públiques i consorcis entre el 2002 i el 2006.

Pel que fa a la governança del sistema sanitari, des del 2020 és presidenta del Consell Rector del Consorci Sanitari Integral en representació de la Generalitat; vocal del Consell Rector del Consorci Universitari Hospitalari de Vic des del 2017; vocal del Consell Rector del Consorci Sanitari de l’Anoia des del 2013, i vocal del Consell Rector del Consorci Laboratori Intercomarcal des del 2015.


Departament de Drets Socials

Lluís Torrens i Mèlich, secretari d’Afers Socials i Famílies

Nascut a Barcelona (Barcelonès) l’any 1966.

És llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), compta amb un màster en Anàlisi Econòmica per la mateixa universitat i l'Institut d'Anàlisi Econòmica (CSIC) i és diplomat pel Programa de Direcció General de l'Institut d'Estudis Superiors de l'Empresa (IESE) de la Universitat de Navarra (UNAV).

Des del 2019, ha estat director d’innovació social de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, on des del 2015 era director de Serveis de Planificació i Innovació. Anteriorment, va exercir diferents càrrecs a la Generalitat de Catalunya: va ser director de Serveis de la Secretaria General del Departament entre 2005 i 2006 i va ocupar el mateix lloc al Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, en el període 2006-2011.

En el sector acadèmic, és professor de postgrau a la Universitat de Barcelona (UB), tasca que també ha exercit a la Universitat Pompeu Fabra, (UPF), la Universitat de Vic (UVic-UCC) i la UAB. Ha estat gerent del Public-Private Sector Research Center al IESE-Business School (PPSRC-IESE) de la UNAV.

Especialista en economia aplicada, ha publicat diversos estudis sobre l’economia europea, espanyola i catalana, a més d’articles sobre la viabilitat d’una renda bàsica universal, i ha participat i liderat projectes socials europeus relacionats amb aquesta temàtica. L’any 2005, va rebre el X premi Catalunya d’Economia de la Societat Catalana d’Economia.


Xavier Godàs i Pérez, director general d’Acció Cívica i Comunitària

Nascut a Vilassar de Dalt (Maresme) l’any 1969.

És doctor en Sociologia per la Universitat de Barcelona (UB), amb la tesi “El disseny en acció. Una teoria sociològica sobre els moviments socials”. Ha estat professor de la UB en Sociologia i col·laborador acadèmic d’ESADE. El seu camp de recerca és l’acció col·lectiva i les polítiques públiques, àmbits en els quals compta amb diverses publicacions.

Durant el període 2003-2011 va ser assessor i posteriorment cap de gabinet a l’àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona. Des de 2011 fins al 2019, va ser alcalde de Vilassar de Dalt.

Fins a l’actualitat, ha estat consultor en polítiques públiques en l’empresa de consultoria Estratègies de Qualitat Urbana SL, a més de conferenciant i articulista.


Mariona Homs i Alsina, directora general de Serveis Socials

Nascuda a Súria (Bages) l’any 1977.

És llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), compta amb un postgrau de Lideratge Institucional i Gestió Pública per la Universitat de Manresa (UManresa) i actualment està cursant el postgrau de Direcció de Recursos Humans i gestió de persones a les organitzacions per la mateixa universitat.

Des de 2019, ha estat vuitena tinent d’alcalde d’Acció i Inclusió Social a l’Ajuntament de Manresa, i vicepresidenta de l’Àrea d’Atenció i Serveis a les Persones en el mateix ens.

Ha coordinat diferents projectes d’innovació i d’atenció en diferents consells comarcals i ajuntaments i a la Diputació de Girona, en temàtiques relacionades amb la gent gran, els serveis socials, la formació i la intervenció socioeducativa.

Entre 2018 i 2019, ha estat responsable d’innovació i projectes estratègics a SUMAR Serveis Públics d’Acció Social, on també ha estat cap de servei de Violència Masclista, intervenció educativa i intervenció comunitària. Anteriorment, entre 2013 i 2017, va ser cap de l’Àrea de Formació de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), i entre 2010 i 2013 va ser responsable de projectes i adjunta a direcció de l’entitat Dones amb Empenta. En la seva trajectòria professional ha treballat en residències i entitats relacionades amb el sector social, i ha exercit com a freelance fent formació contínua, cursos ocupacionals i consultoria i assessoria en empreses.

En l’àmbit acadèmic, ha estat docent en centres com la UAB, la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Ramon Llull (URL) i la Universidad Complutense de Madrid (UCM).

Rut Ribas i Martí, directora general de Joventut

Nascuda a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) l’any 1990.

És graduada en Educació Social per a la Universitat Autònoma de Barcelona (2014). Fins ara, ha estat directora general d’Alumnat del Departament d’Educació, on ha impulsat projectes sobre prevenció, atenció, acompanyament i reparació de les violències que pateix l’alumnat. També ha dut a terme projectes sobre la prevenció i la promoció de la salut i el benestar emocional, així com d’orientació educativa i promoció de la participació dels infants i joves als centres educatius.

Anteriorment, va ser diputada al Parlament de Catalunya durant la XII legislatura. Va ser secretària quarta de la Mesa, portaveu de la comissió de Joventut, portaveu de la comissió d’Infància i membre de la comissió de Treball, Afers Socials i Famílies, la comissió d’Igualtat i Feminismes i secretària de la mesa de la comissió de Peticions.

Abans de ser elegida diputada, va treballar com a educadora social als serveis bàsics d’atenció social a l’Alt Penedès i a l’Anoia. I, en l’àmbit privat, ha gestionat projectes de participació i inclusió per a persones vulnerables amb la finalitat de promoure la seva contribució activa a la societat.


Josep Maria Forné i Febrer, director de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció

Nascut a Barcelona (Barcelonès) el 1962.

És llicenciat en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Filosofia de la Ciència per la UAB i suficiència investigadora.

Ha dedicat gran part de la seva carrera professional a la docència com a professor de filosofia, catedràtic, cap d’estudis, secretari i director de l’institut Màrius Torres de Lleida. També ha sigut professor estable a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida (Facultat de Teologia).

Ha estat director dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat del 2013 al 2015, i fins ara ocupava la direcció general de Serveis Socials. També ha estat diputat de la XI i XII Legislatura al Parlament de Catalunya.

Pel que fa a la trajectòria cívica i cultural, ha estat president de la seu territorial d’Òmnium Cultural a Lleida-Ponent, vocal de la Junta directiva nacional d’Òmnium Cultural i president de l’Associació per les Noves Bases de Manresa. És membre del consell tècnic i assessor de l’IREL, membre del consell assessor de la Fundació Joan Maragall i ha estat membre de l’Assemblea municipal de les religions de l’Ajuntament de Lleida. També ha estat president de l’Associació del Banc dels Aliments de Lleida, president de la federació catalana dels bancs dels Aliments i és conseller de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i cap de la secció de filosofia.


Núria Valls Carol, secretària d’Infància, Adolescència i Joventut

Nascuda a Barcelona (Barcelonès) el 1965.

Té formació com a periodista, així com en gestió d’ONG, en lideratge i innovació social, un postgrau en “Ciutadania i Immigració: Gestió de la diversitat cultural” de la Universitat Pompeu Fabra i un màster en “La transformació digital de les organitzacions” (UPF).

Pel que fa a la seva experiència professional, ha estat directora general de la Fundación Esplai, Ciudadanía Comprometida i de Relacions Institucionals i Comunicació de Fundesplai, gerent de Suport Associatiu, gerent de Movibaix (Moviment de lleure en el Baix Llobregat), co-coordinadora de l’Observatori del Tercer Sector, directora general de la Federació Catalana de l’Esplai i responsable del departament de Formació Ocupacional de l’empresa municipal Foment de Terrassa.

També ha estat presidenta de la Liga Iberoamericana de las Organizaciones de la Sociedad Civil por la superación de la Pobreza, membre del Consell Rector de la Cooperativa Abacus, vicepresidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social (2017-2019), membre de la Comissió Permanent de la Plataforma del Tercer Sector i vicepresidenta d’EAPN-España.


Laia Girós Barrés, directora general de l’Agència Catalana de la Joventut

Nascuda a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) el 1990.

Graduada en Treball Social per la Universitat de Barcelona, també ha cursat el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Integració Social.

Des de 2021, ha estat cap d’Alcaldia a l’Ajuntament d’Alella i, entre 2019 i 2021, va ocupar la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Ha treballat com a coordinadora en el servei d’atenció domiciliària de Badalona i Sabadell i de treballadora social a Cerdanyola del Vallès. En l’àmbit del treball social, també va participar en el programa “Els Serveis Socials més a prop” de la Diputació de Barcelona.

En el sector de la joventut, ha col·laborat activament en el Consell de Joves de Sabadell, federació que agrupava una vintena d’entitats juvenils i que gestionava l’equipament més gran de Sabadell per a joves. El 2012, va formar part del Secretariat del Consell de Joves i el 2014 va ser-ne escollida secretària d’organització. Ha participat en la Xarxa de Consells Locals de Joventut, en les trobades del Triangle Jove i als espais decisius i de treball del Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC).



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia