Delegació del Govern davant la Unió Europea

Govern

La Delegació del Govern davant la UE acull l'exposició 'Treballadors forçats a la 2ª Guerra Mundial: Rotspanier'

query_builder   27 juliol 2023 17:02

event_note Nota de premsa

La Delegació del Govern davant la UE acull l'exposició 'Treballadors forçats a la 2ª Guerra Mundial: Rotspanier'

  1. L'exposició tracta la història dels gairebé 40.000 republicans forçat a treballar pel règim de l'Alemanya nazi.

La Delegació del Govern davant la UE acull l'exposició 'Treballadors forçats a la 2ª Guerra Mundial: Rotspanier', una mostra sobre la història dels republicans exiliats esdevinguts treballadors forçats sota el règim de l'Alemanya nazi a la França ocupada.

L'exposició tracta la història d'al voltant de 40.000 veterans de la Guerra Civil van ser forçats a treballar per a l'Alemanya nazi. En la seua majoria eren republicans exiliats i, la resta, brigadistes internacionals que es trobaven a França quan va ser ocupada per Alemanya en 1940. Els nazis els cridaven "Rotspanier" (espanyols rojos, en alemany) o Rotspanienkämpfer.

El règim els considerava un perill potencial per a la seguretat del Reich, fet pel qual eren enviats a camps de concentració i camps de treball. Per tot el continent va haver-hi Rotspanier obligats a treballar per a l'economia de guerra alemanya. La majoria va participar en la construcció del Mur Atlàntic, una línia de búnquers i bases submarines que tenia l'objectiu de frenar una invasió dels aliats.

L'exposició està dissenyada pels estudiants de batxillerat de l’institut Fonts del Glorieta d’Alcover (Al Camp), en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili i d’altres associacions de memòria històrica d’arreu d’Europa, com el Centre d’Estudis Sobre Conflictes Socials, l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica i l’Associació Amical de Mauthausen, amb socis a Espanya, França i Alemanya.

2  

Imatges

Govern

Govern 8127836

Govern

Govern 9725492

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia