Empresa i Treball

El conseller Roger Torrent i Ramió acompanyat del vicegovernador i l¿equip directiu de Chery i Ebro al Palau de Pedralbes

Conseller Torrent: "L'acord de Chery i Ebro és un projecte tractor que arrossegarà l'ecosistema del nostre país"

query_builder   18 abril 2024 19:41

event_note Nota de premsa

Conseller Torrent: "L'acord de Chery i Ebro és un projecte tractor que arrossegarà l'ecosistema del nostre país"

  1. El titular d’Empresa i Treball ha assegurat que “en aquesta nova etapa que comença hem de continuar treballant conjuntament per garantir que el projecte avança adequadament”
  2. El conseller s’ha reunit amb els directius de les dues companyies al Palau de Pedralbes

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha assegurat que “l’acord de Chery i Ebro és un projecte tractor que arrossegarà l’ecosistema del nostre paísi els hi ha agraït “l’esforç per fer realitat aquesta joint venture”. Torrent ha fet aquestes declaracions abans de la reunió de treball amb els directius de les dues companyies que ha tingut lloc al Palau de Pedralbes, després que el passat dimarts van acordar produir vehicles a través d’una joint venture als terrenys de la Zona Franca que ocupava antigament Nissan.

El responsable d’Empresa i Treball ha explicat que “ens havíem proposat continuïtat industrial amb una activitat vinculada al sector de l’automoció i amb aquest acord ho hem aconseguit”. Torrent ha recordat que“l’objectiu màxim de la nostra agenda política és la reindustrialització de Catalunya amb una indústria del segle XXI i amb aquest acord estem més a prop d’aquest propòsit”. “Continuarem treballant conjuntament perquè el projecte que neix avanci amb tota la força necessària”, ha conclòs.

Prèviament, el conseller i els directius de les empreses han fet una visita institucional al Port de Barcelona acompanyats pel seu president, Lluís Salvadó Tenesa.

Paper clau de la Generalitat

L’empresa automobilística Chery, la líder xinesa en exportacions de vehicles, va interessar-se per Catalunya com a possible localització per a la fabricació de vehicles l’any 2022. El 28 de novembre d’aquell any, una delegació de la companyia va visitar els terrenys de la Zona Franca i es va reunir amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió. Aleshores, amb la licitació dels terrenys en marxa, va començar a explorar-se l’encaix del projecte en el procés de reindustrialització de la planta de Nissan.

El 13 de març del 2023 es va celebrar l’acte de ratificació de l’acord de reindustrialització dels terrenys de la Zona Franca, que oficialitzava Goodman i el Hub d’Electromobilitat com a projecte guanyador del procés de licitació.

Les converses amb Chery van continuar i es van intensificar arran del viatge a la Xina del conseller Torrent, i el DG d’Indústria, Oriol Alcoba. El 20 d’octubre del 2023, aquesta delegació del Govern va mantenir una reunió de treball a la seu i fàbrica principal del fabricant Xinès, a la ciutat de Wuhu.

La trobada a la Xina va ser corresposta amb la visita que van fer directius de la companyia a Barcelona el passat 22 de desembre, on van reunir-se, novament, amb el conseller Torrent i van seguir avançant en la concreció del projecte i de les negociacions.

Des d’aleshores, els contactes i negociacions s’han intensificat fins culminar amb l’acord anunciat aquest matí.

Més enllà de les negociacions, el Govern també ha garantit una ràpida transició finançant els contractes de formació dels treballadors i treballadores que hi ha actualment a la planta de la Zona Franca.


@empresacat | @treballcat

►►► més xarxes socials



5  

Imatges

 El conseller Roger Torrent i Ramió acompanyat dels equips directius de Chery i Ebro durant la visita institucional al Port de Barcelona.

El conseller Roger Torrent i Ramió acompanyat dels equips directius de Chery i Ebro durant la visita institucional al Port de Barcelona. 2668235

 El conseller Roger Torrent i Ramió amb els equips directius de Chery i Ebro durant la visita institucional al Port de Barcelona, acompanyats pel seu president Lluís Salvadó Tenesa.

El conseller Roger Torrent i Ramió amb els equips directius de Chery i Ebro durant la visita institucional al Port de Barcelona, acompanyats pel seu president Lluís Salvadó Tenesa. 2551640

El conseller Roger Torrent i Ramió acompanyat del vicegovernador i l¿equip directiu de Chery i Ebro al Palau de Pedralbes

El conseller Roger Torrent i Ramió acompanyat del vicegovernador i l¿equip directiu de Chery i Ebro al Palau de Pedralbes 3806320

El conseller Roger Torrent i Ramió acompanyat del vicegovernador i l¿equip directiu de Chery i Ebro al Palau de Pedralbes

El conseller Roger Torrent i Ramió acompanyat del vicegovernador i l¿equip directiu de Chery i Ebro al Palau de Pedralbes 4462429

El conseller Roger Torrent i Ramió al Palau de Pedralbes

El conseller Roger Torrent i Ramió al Palau de Pedralbes 4246455

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia