Delegació del Govern davant la Unió Europea

Govern

El Govern celebra Sant Jordi a Brussel·les amb l'oficialitat del català a la UE com a prioritat

query_builder   23 abril 2024 19:48

event_note Nota de premsa

El Govern celebra Sant Jordi a Brussel·les amb l'oficialitat del català a la UE com a prioritat

  1. L’Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern davant la Unió Europea ha acollit una recepció institucional, que ha posat en relleu la importància de Sant Jordi per contribuir al projecte europeu i crear aliances a través de la cultura
  2. Mathias De Moor, representant general de Flandes davant la UE, ha destacat Sant Jordi com “el dia del coratge, l’amor i els valors que representen Catalunya. Un dia per celebrar la riquesa de la cultura catalana”
Govern
El delegat del Govern davant la UE, Ignasi Centelles, a la recepció institucional de Sant Jordi a Brussel·les
{"name":"2024/04/23/19/41/d34b7c05-3e80-459e-b749-5cdabfdea66c.jpg","author":"Govern","type":"0","location":"0","weight":3150557}

L'Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern davant la Unió Europea ha estat l'escenari de la celebració de la Diada de Sant Jordi a Brussel·les. L'acte, que ha congregat més de dues-centes persones, ha estat inaugurat pel delegat, Ignasi Centelles, qui ha destacat la importància de la festa com a mostra de la pluralitat i diversitat de la societat catalana. "Sant Jordi té un profund significat cultural per a nosaltres. És una celebració de la qual estem orgullosos i que ens enorgulleix compartir amb tothom. És un privilegi fer-ho a Brussel·les, un lloc on es troben tantes cultures”, ha subratllat el delegat.

En aquest sentit, Centelles ha destacat la voluntat de Catalunya de contribuir al projecte europeu, també des de la cultura i la riquesa lingüística: “som i volem continuar sent un actor proactiu a Europa, i Sant Jordi és part d’aquesta contribució cultural” que Catalunya vol aportar al món.

Sobre l’estatus oficial del català a la UE, el delegat ha refermat la fortalesa del català a Europa, on compta amb més de 10 milions de parlants. En aquest sentit, ha reconegut la feina feta per la Delegació i pel Govern en els darrers mesos, amb contactes al màxim nivell a l’àmbit europeu, per fer aquesta demanda una realitat. Una reivindicació que segueix sent una prioritat de l’executiu, diu, i que “no és només del Govern, sinó una demanda històrica de la societat catalana”.

D'altra banda, Ignasi Centelles ha agraït a la comunitat catalana a l’exterior la seva implicació en la internacionalització de Catalunya, així com en fer diades com la de Sant Jordi cada cop més grans arreu del món. En aquest sentit, ha destacat el treball del Govern de la Generalitat per les catalanes i catalans que es troben fora del país, com el nou web de la Catalunya a l’exterior, amb un recull de tots els serveis per acompanyar els catalans i catalanes en totes les fases del procés migratori.


Sant Jordi, dia del llibre i de la rosa

El representant general de Flandes davant la UE, Mathias De Moor, ha sigut l’encarregat d’adreçar unes paraules en ocasió de la Presidència belga del Consell de la UE. Flandes lidera durant la Presidència el treball del Consell en l’àmbit de la cultura.

De Moor, a la seva intervenció, ha recordat que Sant Jordi és una doble celebració, “ja que també és el Dia Internacional del Llibre”. En aquest sentit, ha convidat a tothom a “abraçar l’alegria de la lectura”.

A més, ha assenyalat el simbolisme que té Sant Jordi per la cultura catalana, que també serveix com una reivindicació de la cultura global. Així, ha destacat “la importància de la rosa com a símbol de l’amor i l’estima, i del llibre com del coneixement i del saber”.

Un dia que el representant flamenc ha destacat com “el dia del coratge, l’amor i els valors que representen Catalunya. Un dia per celebrar la riquesa de la cultura catalana”.


Sant Jordi al món

Catalunya ha celebrat 325 actes de Sant Jordi arreu del món, a 192 ciutats de 29 països diferents. D’entre tots aquests, les delegacions del Govern a l’exterior portaran la diada de Sant Jordi a 90 ciutats de 21 països diferents.

3  

Imatges

El delegat, Ignasi Centelles, amb Mathias De Moor, representant general de Flandes davant la UE.

El delegat, Ignasi Centelles, amb Mathias De Moor, representant general de Flandes davant la UE. 3996901

La recepció institucional de Sant Jordi a Brussel·les

La recepció institucional de Sant Jordi a Brussel·les 4057856

Recepció institucional de Sant Jordi a Brussel·les

Recepció institucional de Sant Jordi a Brussel·les 3408306

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia