Empresa i Treball

El conseller Torrent durant l'acte de presentació

El Govern, per mitjà d'ACCIÓ, destinarà enguany gairebé 100MEUR en ajuts al creixement de les empreses, un 4,5% més

query_builder   24 abril 2024 13:57

event_note Nota de premsa

El Govern, per mitjà d'ACCIÓ, destinarà enguany gairebé 100MEUR en ajuts al creixement de les empreses, un 4,5% més

  1. Ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, en el marc de l’acte ‘ACCIO ON. Fem avui l’empresa del demà’ davant mig miler d’empresaris a Barcelona
  2. Destaquen els ajuts i serveis destinats a fomentar la reflexió estratègica, la innovació, la internacionalització, la incorporació de tecnologies digitals avançades i la lluita contra el canvi climàtic
  3. Amb l’objectiu d’acostar al teixit empresarial català de tot el territori els ajuts i serveis d’ACCIÓ per aquest 2024, l’agència ha organitzat jornades de presentació a Tortosa, Tremp, Lleida, Manresa, Girona, Tarragona i Vilanova i la Geltrú

El Govern, per mitjà d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-, destinarà enguany 98 milions d’euros en ajuts per impulsar el creixement de les empreses, un 4,5% més que el 2023. Ho ha anunciat aquest dimecres davant mig miler d’empresaris el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, en el marc de l’acte ‘ACCIO ON. Fem avui l’empresa del demà’ que ha tingut lloc al World Trade Center de Barcelona.

L’acte, que ha servit per presentar els principals ajuts i serveis que l’agència posa a disposició de les empreses, també ha comptat amb la participació del secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell. Aquest 2024 les empreses catalanes poden accedir a una quinzena de línies d’ajut i més de 50 serveis amb l’objectiu de fomentar la seva reflexió estratègica, innovació, internacionalització, la incorporació de tecnologies digitals avançades i la lluita contra el canvi climàtic.

Durant la seva intervenció, Torrent ha explicat que “volem acompanyar-vos en tot el procés de transformació empresarial i contribuir de manera positiva a la millora de la qualitat de vida de la societat catalana”. Per això, el conseller ha destacat que el Govern treballa en tres grans eixos d’actuació enfocats en“generar un entorn d’estabilitat i confiança en les polítiques transformadores; el reforç de la capacitat d’exportació i de captació d’inversió estrangera per ser referents econòmics al sud d’Europa; i en ser una administració col·laboradora amb l’entorn empresarial”. En aquest sentit, el titular d’Empresa i Treball ha assegurat que “ACCIÓ és la pota fonamental del Govern per connectar amb l’ecosistema empresarial i acompanyar-lo en el seu creixement diari”.

Per la seva banda, el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ ha apuntat que aquest 2024 “serà un any complex, amb disrupcions globals i una situació macroeconòmica que pot impactar en la competitivitat de les empreses catalanes” i que, en aquest context, “des del Govern i des d’ACCIÓ volem ser útils per a l’ecosistema empresarial” i “acompanyar-lo en tot el procés de transformació cap a un model de negoci sostenible, digital, innovador i tecnològicament disruptiu”. En aquest sentit, Castellanos ha subratllat que “les actuacions d’ACCIÓ tenen l’objectiu de fer que Catalunya sigui un país més industrialitzat, internacionalitzat, innovador, sostenible i equilibrat territorialment”.

Amb l’objectiu d’acostar al teixit empresarial català de tot el territori els ajuts i serveis d’ACCIÓ per aquest 2024, l’agència ha organitzat jornades de presentació a Tortosa (30/04), Tremp (07/05), Lleida (08/05), Manresa (09/05), Girona (15/05), Tarragona (16/05) i Vilanova i la Geltrú (17/05).

Més suport a l’empresa catalana

Durant la jornada s’han presentat els principals ajuts i serveis de l’agència per aquest 2024. En primer lloc, en l’àmbit de l’estratègia empresarial, s’ha destacat el programa Cupons a la competitivitat de l’empresa, mitjançant el qual s’oferiran fins a 20.000 euros per començar un procés de reflexió estratègica i definició d’un full de ruta en els àmbits de la internacionalització, la innovació, la captació de recursos europeus, la sostenibilitat o la digitalització. També s’ha presentat la iniciativa Noves Oportunitats de Negoci -un ajut de fins a 200.000 euros per definir o implementar projectes de canvi estratègic per diversificar-se sectorialment o impulsar nous segments de negoci- i s’ha subratllat la importància de l’Oficina Next Generation de l’agència per facilitar l’accés de les empreses catalanes als fons de la Unió Europea.

Pel que fa a la innovació destaquen línies com els Nuclis d’R+D, que amb ajuts de fins a 250.000 euros subvencionen projectes de recerca i desenvolupament amb un elevat risc tecnològic, o el servei d’assessorament en propietat industrial i intel·lectual per protegir i registrar iniciatives innovadores. En paral·lel, les pimes catalanes també poden disposar dels programes ProACCIÓ 4.0 i el ProACCIÓ Green, que incentiven el desenvolupament de projectes tecnològics en els àmbits de la incorporació de tecnologies digitals avançades i la lluita contra el canvi climàtic, respectivament. Durant l’acte també s’han destacat iniciatives com el Programa Innovació Oberta que ofereix suport a iniciatives d’innovació disruptiva (fins a 25.000€), o l’Startup Capital, un ajut de 100.000 euros per empresa per garantir els primers mesos de vida de les startups tecnològiques.

En l’àmbit de la internacionalització, les empreses poden rebre assessorament i seguiment personalitzat per part de les 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions de Catalunya al món per començar o accelerar els seus projectes d’expansió internacional. A més, poden accedir a un ajut de fins a 60.000 euros per obrir noves filials a l’estranger o a una subvenció de fins a 15.000 euros per impulsar actuacions de promoció internacional en l’àmbit digital i presencial. A més, ACCIÓ posa a disposició del teixit empresarial català l’Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització per si les pimes han de superar algun obstacle en el seu procés d’internacionalització.

Per últim, amb l’objectiu de fomentar la inversió productiva a Catalunya, durant la jornada s’ha presentat la línia d’Alt Impacte, un ajut per a tota empresa amb seu a Catalunya o en procés d’establir-s’hi. Subvenciona la contractació de personal qualificat, la inversió en actius fixos o l’adquisició d’equipament per a centres d’R+D, entre d’altres.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

§Twitter:@empresacat | @treballcat| @ccamcat

  1. Linkedin: Empresa | Treball

1  

Imatges

El conseller Torrent  en el marc de l'acte "ACCIO ON. Fem avui l'empresa del demà"

El conseller Torrent en el marc de l'acte "ACCIO ON. Fem avui l'empresa del demà" 667920

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia