Salut

El conseller Balcells visitant les noves instal·lacions

El conseller Balcells visita l'ampliació del CAP de Malgrat de Mar, que ha doblat el nombre de consultes

query_builder   26 abril 2024 14:00

event_note Nota de premsa

El conseller Balcells visita l'ampliació del CAP de Malgrat de Mar, que ha doblat el nombre de consultes

  1. El titular de Salut ha posat en valor les actuacions realitzades en diversos equipaments sanitaris de la zona de l’Alt Maresme que “permetran millorar l’assistència de la ciutadania i tenint en compte els pics d’augment de visitants”
  2. El centre d’atenció primària ha guanyat una nova planta i actualment disposa de 33 consultes assistencials, 20 d’elles de nova construcció
El conseller Balcells visitant les noves instal·lacions{"name":"2024/04/26/13/53/dd191c95-2c7f-4869-b843-2312af0b0ad0.jpg","author":"Departament de Salut","type":"0","location":"0","weight":339821}

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat aquest matí l’ampliació del CAP Dr. Josep Torner i Fors de Malgrat de Mar, que ha permès doblar el nombre de consultes assistencials del centre, passant de 13 a 33, de les quals 20 són de nova construcció. L’obra ha consistit en l’aixecament d’una nova planta sobre l’edifici actual i la reforma d’alguns espais existents. Balcells ha destacat la importància d’aquesta ampliació que permet “oferir una assistència sanitària a la ciutadania en unes millors condicions d’espai”.

Les noves dependències de la primera planta, que van entrar en funcionament el mes d’octubre passat, estan dotades de 9 consultes de medicina familiar i comunitària, 9 més d’infermeria comunitària i 2 consultes polivalents, amb les corresponents sales d’espera. A la planta primera s’ha remodelat l’àrea de personal existent millorant els espais per fer-los més funcionals segons les necessitats. El projecte també ha implicat la reforma de la totalitat de l’àrea administrativa, el vestíbul, taulell de recepció i algunes àrees de personal. A la planta baixa s’hi ubica l’atenció continuada i les consultes d’odontologia, pediatria i llevadora, a més de l’àrea administrativa, el vestíbul i zona de personal. En tractar-se d’un equipament en ús, les obres, que van començar la tardor del 2021, es van desenvolupar mantenint l’activitat del centre durant tot el procés d’execució.

Amb les obres ja completades, es disposa d’un centre adequat a les necessitats actuals de la població i ha permès eliminar els mòduls que se situaven a l’exterior del CAP i on es prestava l’atenció pediàtrica per les dificultats d’espai.

L’ampliació i reforma s'ha articulat a partir de l’edifici existent, construït l’any 1997. En el marc de les obres, s’ha actuat sobre una superfície total de 1.486,5 metres quadrats (805,5 de nova construcció i 681,45 de reforma d’espais ja existents). Així doncs, la superfície resultant també ha crescut notablement, passant de 1.365 metres quadrats als 2.143 posteriors a les obres.

Així mateix, el titular de Salut ha recordat les diferents millores que s’estan impulsant en equipaments sanitaris de la zona que permetran “millorar l’assistència sanitària de la ciutadania i tenint en compte els pics d’augment de visitants, sobretot a l’estiu”. Es tracta per exemple de l’ampliació del CAP de Pineda de Mar, el bloc quirúrgic de l’Hospital Comarcal de la Selva a Blanes i els projectes d’ampliació de l’Hospital Sant Jaume de Calella i de construcció d’un nou CAP a Palafolls.

En relació amb aquest darrer projecte, el conseller de Salut ha subratllat que es tracta d’una “necessitat evident” per la població de Palafolls, on actualment hi ha un consultori local. Balcells ha explicat que l’Ajuntament ja ha posat a disposició de Salut els terrenys i que s’està pendent que es liciti la redacció del projecte, prevista durant aquest 2024. El consultori local de Palafolls forma part de l’ABS de Malgrat de Mar i dona servei a prop de 10.000 persones.

El CAP Dr. Josep Torner de Malgrat de Mar dona servei a l’Àrea Bàsica de Salut de Malgrat, formada per aquest centre d’atenció primària i el consultori local de Palafolls. Ambdós centres van passar a ser gestionats per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva l’any 2000 i ara donen cobertura a més de 29.000 persones.

2  

Imatges

El titular de Salut reunit amb els professionals del CAP de Malgrat de Mar

El titular de Salut reunit amb els professionals del CAP de Malgrat de Mar 587081

El conseller Balcells en un moment de la visita

El conseller Balcells en un moment de la visita 457556

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia