Mossos d'Esquadra

CME

Els Mossos inspeccionen 105 locals de compravenda a la ciutat de Barcelona per combatre la receptació i comercialització de productes robats

query_builder   27 abril 2024 10:03

event_note Nota de premsa

Els Mossos inspeccionen 105 locals de compravenda a la ciutat de Barcelona per combatre la receptació i comercialització de productes robats

. Les inspeccions es van fer a locals de compravenda d’or el 9 d’abril i a locals de compra-venda i reparació d’objectes usats el 18 d’abril

. Es van inspeccionar un total de 52 locals de compravenda d’or i 53 locals de compravenda de productes de segona ma

. Es van intervenir 100 telèfons mòbils d’alta gamma nous, dels quals no es podia acreditar la procedència i 5 mòbils més procedents de furts

Agents de Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Policia Administrativa de Barcelona juntament amb agents de seguretat ciutadana de cada una de les comissaries de la ciutat, van fer 52 inspeccions administratives a locals de compravenda d’or i 53 inspeccions a locals de compravenda i de reparació d’objectes usats en el marc de dos dispositius policials d’inspeccions.

La finalitat d’aquestes inspeccions és impedir la introducció en el mercat de productes procedents d’activitats delictives, combatre la receptació i impedir d’aquesta manera que amb aquestes activitats es pugui obtenir cap benefici, i identificar cap on es canalitza la reintroducció d’aquests productes al mercat, recuperar-los i tornar-los als seus legítims propietaris.

Les inspeccions es van fer en dues dates diferents, els dies 9 i 18 d’abril.

D’una banda, el 9 d’abril es van centrar en locals de compravenda d’or a la ciutat de Barcelona.

En total, es va inspeccionar 26 locals durant el matí, i 26 més durant la tarda, inspeccions repartides entre els deu districtes de la ciutat.

Com a resultat, 10 locals van ser denunciats per incompliments en relació a la llei orgànica 4/2015 i es va intervenir una polsera que havia estat venuda per una persona multireincident; també es van immobilitzar i fotografiar diverses joies més per a analitzar-les i saber-ne la procedència i la possible vinculació amb activitats criminals.

En aquestes inspeccions hi van intervenir 52 efectius del cos de Mossos d’Esquadra.

El dia 18 d’abril les inspeccions es van centrar en locals de compravenda i reparació d’articles usats.

En total es van inspeccionar 53 locals, 27 durant el matí i 26 a la tarda, repartits entre tots els districtes de la ciutat de Barcelona.

Com a resultat, es van denunciar 7 establiments per incompliment de la normativa en matèria del Codi de Consum de Catalunya, 13 establiments per incompliments relatius a la Llei Orgànica 4/2015 per manca de registres obligatoris i per omissions del deure de comunicació.

En aquestes inspeccions, al districte de Ciutat Vella es va intervenir 5 telèfons mòbils procedents de furts i 100 més d’alta gamma nous dels quals l’establiment no va poder acreditar la seva procedència i a Nou Barris es va localitzar un mòbil que havia estat denunciat com a sostret.

A part de l’activitat inspectora dels agents de Mossos d’Esquadra, en les intervencions del dia 18 d’abril també hi havia presència d’inspectors de treball que van denunciar 7 infraccions lleus per manca de registre de jornada laboral i 13 de greus per manca de contracte o per irregularitats en aquests.

Aquestes inspeccions en l’àmbit de les competències que el cos de mossos d’esquadra té assignades en matèria de policia administrativa són molt importants per lluitar contra la multi reincidència ja que s’actua directament contra els canals de comercialització dels productes obtinguts d’activitats il·lícites com poden ser robatoris amb força i robatoris violents o furts. Per aquest motiu, les inspeccions en locals de compra-venda permeten detectar i actuar directament contra establiments que puguin receptar els objectes provinents d’activitats delictives i conèixer alhora com i qui opera en aquestes activitats de reintroducció d’aquests objectes en el mercat.

El Pla d’Acció Tremall és una eina que està permetent generar intel·ligència policial per actuar sobre la multi reincidència i, d’aquesta manera, generar noves accions policials per fer front a les noves modalitats delictives. Està estructurat en tres pilars: la prevenció, la reacció i la intel·ligència. En aquest àmbit es realitzen dispositius en les zones més actives on es registren més robatoris violents i furts segons els mapes delinqüencials.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 27 d’abril de 2024

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia