Protecció Civil

Desactivació INUNCAT

Protecció civil desactiva l'alerta del pla INUNCAT i roman amatent als avisos del Meteocat per a les pròximes hores

query_builder   28 abril 2024 12:20

event_note Nota de premsa

Protecció civil desactiva l'alerta del pla INUNCAT i roman amatent als avisos del Meteocat per a les pròximes hores

  1. Avui diumenge es preveuen precipitacions menys intenses i que no superin el llindar d’avís de 100 l/m2 en 24 hores
  2. Aquest llindar sí que s’ha superat a municipis com a Espot i Alins en l’episodi de precipitacions de divendres a dissabte
  3. Cal destacar que no s'han reportat incidències destacables per part del CAT112

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT), atès que les pluges que es preveuen per avui diumenge són menys intenses que les dels darrers dies. Concretament, no es preveu que a enlloc se superi el llindar d’avís d’acumulació de pluja superior a 100 mm en 24 hores.

En les darreres hores aquest llindar sí que s’ha superat a Espot, amb un total de 163 mm en 24 hores, i a Salòria (municipi d'Alins) amb 124 mm en el mateix període de temps. Tot i aquests valors, a hores d'ara no s'han reportat incidències destacables per part del CAT112.

Malgrat que es desactivi l’alerta, es manté l'episodi d'intensitat de pluja i Protecció Civil està amatent dels avisos que pugui fer el Servei Meteorològic de Catalunya. Per avui es preveuen precipitacions amb baixa probabilitat de superació del llindar de 20 mm en 30 minuts, que poden afectar a comarques de Girona i Catalunya Central.

A partir de demà es preveu que el fenomen entri per les comarques de l'Ebre i es vagi desplaçant cap a la franja litoral central. Aquest episodi d'intensitat tot i que, de moment, no es preveu important pot comportar un augment sobtat de rius i rieres.

Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia