1. La portaveu Plaja assenyala que l’alt tribunal “menysté la separació de poders” en negar l’amnistia els líders del procés per malversació
  2. Els serveis jurídics de la Generalitat han tramitat per ara 55 casos vinculats a l’amnistia davant dels òrgans judicials competents
  3. El Govern incrementa en 9 milions d’euros, un 15% més, la inversió per garantir el funcionament de les depuradores catalanes
La portaveu Plaja durant la roda de premsa{"name":"2024/07/02/15/50/d4f8ac18-4b3b-481c-8649-01ae728114ef.jpg","author":"Govern","type":"0","location":"0","weight":86159}


El Govern qualifica de “molt preocupant” el nou pronunciament del Tribunal Suprem que rebutja amnistiar els líders del Procés pel delicte de malversació. “És vergonyós que des d’alguns sectors de la judicatura es neguin a aplicar una llei aprovada pel Congrés dels Diputats”, ha afirmat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, després de la reunió del Consell executiu d’aquest dimarts.

“És un nou moviment judicial per dinamitar la llei recentment aprovada, obstaculitzar, encallar, bloquejar, impossibilitar l’aplicació d’una llei vigent menystenint la separació de poders imprescindible en un estat democràtic”, ha assenyalat Plaja.

La portaveu ha recordat que la llei d’amnistia va néixer per “reparar, en la mesura del possible, ja que mai serà total, el dolor i els perjudicis” dels líders independentistes i ciutadans anònims “pel simple fet d’haver permès a les catalanes i els catalans poder votar” durant el referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

“El Govern segueix defensant que l’amnistia s’ha d’aplicar en la seva totalitat i estem convençuts que, per molt que intentin torpedinar-la, aquests jutges l’hauran d’acabar aplicant”, ha reblat Plaja.

55 casos d’amnistia tramitats per la Generalitat

La portaveu ha informat que els serveis jurídics de la Generalitat han tramitat o estan tramitant fins a 55 procediments davant dels òrgans judicials competents i que s’emmarquen en fets inclosos dins de Llei orgànica d’amnistia.

Plaja ha recordat que “el Govern va anunciar que vetllaria perquè s’apliqués a tots i a cadascun dels casos la llei d’amnistia amb la màxima rapidesa i diligència”. Per això, ha insistit, els serveis jurídics de la Generalitat, “amb caràcter prioritari i urgent, treballen perquè tots els òrgans competents la facin efectiva”.

En aquest sentit, els empleats públics i als alts càrrecs de l'Administració de la Generalitat que ho sol·licitin reben l’assessorament i suport processal dels advocats i advocades de la Generalitat per tramitar l’aplicació de la llei d’amnistia davant dels òrgans judicials corresponents i el Tribunal de Comptes.

Un 15% més d’inversió per a les depuradores

La portaveu ha explicat que “s’amplia el pressupost en 9 milions d’euros, un 15% més, per garantir el funcionament de les depuradores del país”. Així s’ha fixat en el Decret llei aprovat pel Consell Executiu i que fixa l’import dels recursos necessaris per a finançar sistemes públics de sanejament i de regeneració d’aigües residuals.

L’increment beneficiarà 133 depuradores ubicades en zones afectades per la sequera, gestionades per 32 administracions i que donen servei a 2,4 milions d’habitants.

53,5 milions per reforçar les mesures penals alternatives

La portaveu també ha informat que s’han aprovat gairebé 53,5 milions per reforçar “les tan necessàries” mesures penals alternatives en els pròxims quatre anys. L’any passat un total de 14.572 persones van fer mesures penals alternatives a Catalunya, la majoria en treballs en benefici de la comunitat.

L’increment del pressupost ha de permetre també millorar les condicions laborals dels treballadors i donar resposta a les demandes històriques del col·lectiu.

4  

Imatges

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa del Govern (Autor: Arnau Carbonell)

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa del Govern (Autor: Arnau Carbonell) 86159

El president Aragonès acompanyat dels membres del Govern entrant a la reunió del Consell Executiu (Autor: Arnau Carbonell)

El president Aragonès acompanyat dels membres del Govern entrant a la reunió del Consell Executiu (Autor: Arnau Carbonell) 163871

Reunió del Consell Executiu (Autor: Arnau Carbonell)

Reunió del Consell Executiu (Autor: Arnau Carbonell) 174413

El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès (Autor: Arnau Carbonell)

El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès (Autor: Arnau Carbonell) 114439

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern

Acords del Govern
PDF | 279289