1. La portaveu, Patrícia Plaja, considera que “la justícia ha arribat” encara que sigui per un error processal
  2. El Govern destina 7,5 milions d’euros a millores en la gestió i la prevenció dels residus municipals
  3. S’aproven complements retributius per als nous residents de medicina familiar i comunitària i d’infermeria de salut mental per millorar l’atenció primària i comunitària a la ciutadania

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha celebrat l’arxivament, aquest dilluns, de la causa contra Tsunami per part de l’Audiència Nacional encara que sigui causada per “un error processal”. “Aquesta persecució, amb tantíssimes conseqüències repressives, mai hauria hagut d’arribar tan lluny perquè no hauria ni d’haver començat. Si les conseqüències d’aquesta ofensiva judicial no fossin tan greus, tan desmesurades, si no haguessin provocat dies i nits d’exili forçat, tant patiment i vides condicionades, avui podríem dir que la partida arriba al seu final” ha afirmat Plaja durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern celebrada al Palau de la Generalitat.

La portaveu del Govern ha assegurat “que protestar no és terrorisme és tan obvi, tan de calaix, que sembla que no pugui ser que durant tant temps, i a tanta gent, li hagin volgut destrossar la vida, i la de la seva família i entorn, amb bastes acusacions que buscaven espantar, alliçonar i condemnar aquells” i ha afegit que “la justícia ha arribat encara que hagi sigut d’una manera gairebé delirant”.

D’altra banda, Patrícia Plaja ha explicat que els serveis jurídics de la Generalitat ja treballen per presentar un recurs de reposició contra el posicionament del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en relació amb el decret del Departament d’Ensenyament que regula els projectes lingüístics d’escoles i instituts. Per Plaja “el Decret llei és jurídicament impecable, i no perquè ho defensi el Govern, sinó perquè s’ha fet i elaborat amb rigor per part de serveis jurídics, organitzacions i entitats independents que en tot moment han prioritzat fixar criteris estrictament educatius”.

La portaveu del Govern també ha explicat que la consellera Mas Guix participarà el pròxim dilluns 15 de juliol en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera perquè “la reforma de finançament és un tema clau per aquest Govern i serem allà perquè un dels temes que hi haurà sobre la taula és el finançament singular”.

Fotografia Roda de premsa del Govern {"name":"2024/07/09/14/12/d8c77de6-1ac5-4eda-8166-e0dfb0595178.jpg","author":"Arnau Carbonell ","type":"0","location":"0","weight":98822}


Acords del Govern: 7,5 M€ per a la gestió de residus municipals

Pel que fa als acords del Govern presos avui, s’han aprovat dues transferències de crèdit a l’Agència de Residus de Catalunya per garantir diverses infraestructures de gestió de residus municipals, fomentar projectes de recollida selectiva dels residus municipals, i incentivar projectes de prevenció i preparació per a la reutilització. La portaveu Plaja ha explicat que aquest acord s’emmarca en l’objectiu de l’Executiu de fer “el màxim acompanyament al món local en qüestions de vital importància pel desenvolupament del país en un escenari d'emergència climàtica i mediambiental”.

7 milions d’euros serviran per garantir el finançament i l’operativa actual de diferents instal·lacions com la planta de tractament de fracció resta i residus voluminosos del Consorci d’Osona per a la Construcció; el centre de tractament de residus del Consorci del Vallès Occidental; i l’ampliació i millora de la planta de la fracció orgànica dels residus municipals (FORM) del Consorci del Vallès Oriental. Els 500.000 euros restants serviran per finançar dues convocatòries d’ajuts. La primera es dedicarà a fomentar projectes de recollida selectiva dels residus municipals, mentre que la segona incentivarà projectes de prevenció i preparació per a la reutilització.

D’altra banda, el Govern també ha aprovat mantenir el complement retributiu d’especialitat de medicina familiar i comunitària (MFiC) i d’infermeria de salut mental (ISM) dels llocs de treball ocupats pel personal resident en formació d’aquestes dues especialitats de primer, segon i tercer any a l’Institut Català de la Salut (ICS) i a les entitats concertades amb el Servei Català de la Salut, per al període 2024-2025. Plaja ha explicat que “l’objectiu és impulsar l’especialitat de medicina familiar i comunitària i d’infermeria de salut mental per incrementar la disponibilitat d’especialistes que permetin garantir la millor atenció primària i comunitària a la ciutadania”. Les quantitats van dels 5.175 als 9.315 euros anuals per resident.

3  

Imatges

Fotografia de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa del Govern del 9 de juliol de 2024 (Autor: Arnau Carbonell).

Fotografia de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa del Govern del 9 de juliol de 2024 (Autor: Arnau Carbonell). 98822

Fotografia del president de la Generalitat, Pere Aragonès, dirigint-se a la reunió del Consell Executiu del 9 de juliol de 2024 (Autor: Arnau Carbonell)

Fotografia del president de la Generalitat, Pere Aragonès, dirigint-se a la reunió del Consell Executiu del 9 de juliol de 2024 (Autor: Arnau Carbonell) 112021

Fotografia de la reunió del Govern d'avui 9 de juliol de 2024 (Autor: Arnau Carbonell).

Fotografia de la reunió del Govern d'avui 9 de juliol de 2024 (Autor: Arnau Carbonell). 147762

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern (09.07.24)

Acords del Govern (09.07.24)
PDF | 259119