Agenda

Visita oficial del president Mas a la Federació de Rússia

El president de la Generalitat, Artur Mas, farà una visita oficial a la Federació de Rússia fins el dia 2 de novembre, per reforçar les relacions econòmiques amb aquest país, un dels principals mercats emergents del món. Els consellers d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i de Cultura, Ferran Mascarell, així com el secretari d’Afers Exteriors, Senén Florensa, acompanyen el president en el viatge.
 
A continuació, es detalla el programa del president, amb l'horari dels actes segons l'hora local russa (3 hores més que a Catalunya).
 

 • 10:30|Inauguració del Fòrum Empresarial Catalunya-Rússia.Radisson Royal Hotel (2/1 Building 1, Kutuzovsky Prospect)|Moscou (Rússia)

  El president Mas inaugurarà el Fòrum empresarial Catalunya-Rússia, una missió empresarial institucional, organitzada pel Barcelona Meeting Point, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya i de la patronal Foment del Treball. També intervindran a l'acte el president en funcions de la Cambra de Comerç de la Federació de Rússia, Georgiy G. Petrov; el president de Barcelona Meeting Point, Enrique Lacalle; el vicepresident de la Cambra de Comerç de Moscou, Yuriy Azarov; el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà; el delegat especial de l’Estat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Jordi Cornet, i el president del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, Miquel Valls. 
  En el decurs de la inauguració, tindrà lloc també la signatura d’un acord de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i la Foundation for Assistance to Small Innovatie Enterprises (FASIE), per a la posada en marxa de projectes d’R+D i d’innovació industrial. Signaran aquest conveni, el conseller F. Xavier Mena; el director general de FASIE, Sergey Polyakov, i el conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas.

 • 12:00|Visita a la petroliera Lukoil.Seu de Lukoil (11, Sretensky Boulv)|Moscou (Rússia)

  El cap de l’Executiu visitarà la seu de la petroliera Lukoil a Moscou i s'entrevistarà amb el president d’aquesta empresa, Vagit Alekperov, amb qui valorarà les inversions fetes a Catalunya i explorarà més vies de col·laboració.

 • 16:00|Reunió amb el governador de la regió.Seu del Govern de la regió de Moscou|Moscou (Rússia)

  El president Mas s'entrevistarà amb el governador de la regió de Moscou, Sergey Shoygu. Es podran prendre imatges a l'inici de la trobada.

 • 19:00|Reunió amb la viceministra de Cultura de la Federació russa.Radisson Royal Hotel |Moscou (Rússia)

  El president de la Generalitat es reunirà amb la viceministra de Cultura de la Federació de Rússia, Alla Yurievna Manilova. La trobada serà a porta tancada, però es podran prendre imatges a l'inici.

 • 20:00|La Nit del Turisme de Catalunya a Moscou.Radisson Royal Hotel|Moscou (Rússia)

  El president Artur Mas presidirà “La Nit del Turisme de Catalunya a Moscou”, organitzada per commemorar els 20 anys de la presència de l’Agència Catalana de Turisme a la capital russa i agrair als operadors turístics d’aquest país la confiança dipositada. En el decurs de la celebració, hi haurà parlaments del director de l’Oficina de Turisme de l’Agència Catalana de Turisme a Rússia i Països de l’Est, Josep Maria Perramon; del president de la Russian Association of Travel Industry, Sergey Shpilko; de la viceministra de Cultura russa, Alla Yurievna, i del president Mas. També es lliuraran distincions als touroperadors més destacats en la venda de destins catalans a Rússia. Tot seguit, tindrà lloc un sopar a càrrec del cuiner Jordi Cruz, del restaurant Àbac. Aquest acte compta amb la col·laboració d’AGBAR, Baker & McKenzie i PortAventura i amb el suport de Turisme de Barcelona.