Agenda

8.45 | Actes del president amb motiu de la Diada de Sant Jordi

El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà diversos actes amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi.

 • 08:45|Declaració institucional amb motiu de la Diada de Sant Jordi.Palau de la Generalitat|Barcelona (Barcelonès)

  El president Mas farà una “crida de Sant Jordi”, una declaració institucional amb motiu de  la celebració d’aquesta Diada, en el decurs de la qual convidarà els catalans i catalanes a viure amb intensitat aquesta festa i a difondre-la.
   
  Aquest missatge serà retransmès en directe pels mitjans públics. Aquests facilitaran a la resta de mitjans imatge, àudio i fotografies de la declaració. TV3 penjarà el senyal en directe a Collserola; La Xarxa de Comunicació Local emetrà la gravació en directe i l’ACN difondrà vídeo, fotografies i àudio a través del seu servei. Catalunya Ràdio emetrà la declaració i la penjarà a la seva web a partir de les 9 hores.

 • 09:00|Missa de Sant Jordi i benedicció de les parades de roses.Palau de la Generalitat |Barcelona (Barcelonès)

  El cap de l'Executiu presidirà la missa de Sant Jordi oficiada pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach i, a continuació, tindrà lloc la benedicció de les parades de roses de les entitats d’iniciativa social que, com cada any, s’instal·len al Pati de carruatges del Palau de la Generalitat. El Cor de Cambra Francesc Valls interpretarà els Goigs de Sant Jordi. També hi assistiran la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega; el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs; el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; el conseller d'Interior, Ramon Espadaler; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila: el conseller de Salut, Boi Ruiz; la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau; la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Josep Maria Pelegrí; el conseller de Justícia, Germà Gordó, i els delegats del Govern a Barcelona, Fernando Brea, i a la Catalunya Central, Juli Gendrau.
   
  Els mitjans gràfics podran prendre imatges de l’arribada dels convidats a la missa i seguir la celebració litúrgica des d’un espai habilitat a tal efecte. Des de la Sala de Premsa del Palau també es podrà seguir i hi haurà senyal per les ràdios. TV3 penjarà a Collserola imatges de la missa, a partir de les 10.00 hores.

  L’acte de benedicció de les roses i la salutació del president als paradistes de les diferents entitats que venen roses la podran seguir els mitjans gràfics des del mateix Pati de carruatges.

 • 11:00|Audiència amb la Pubilla i l'Hereu de Catalunya 2012.Palau de la Generalitat|Barcelona (Barcelonès)

  El cap de l’Executiu rebrà en audiència la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2012, així com les Dames i Fadrins de les demarcacions catalanes. A la trobada també hi assistirà la junta de Foment de les Tradicions Catalanes, encapçalada pel seu president, Antoni Pérez Martos. La trobada serà a porta tancada però es podran fer imatges a l’inici.

 • 11:30|Audiència amb Olivier d'Agay, nebot d'Antoine de Saint-Éxupéry, amb motiu del 70è aniversari d'El Petit Príncep.Palau de la Generalitat |Barcelona (Barcelonès)

  El president de la Generalitat rebrà Olivier d’Adagay, nebot d’Antoine de Saint-Éxupéry i cogestor de l’entitat Succession Saint-Éxupéry-d’Agay, amb motiu del 70è aniversari de la publicació d’El Petit Príncep. El descendent de Saint-Éxupéry lliurarà un exemplar de l’obra traduït al català al president Mas, que és el president d’honor de la Comissió de la Commemoració a Catalunya del 70è aniversari d’El Petit Príncep. L’obra ha estat publicada per l’editorial Salamandra. La reunió serà a porta tancada, però es podran prendre imatges a l’inici.

 • 13:00|Visita a la llibreria Jaimes.Llibreria Jaimes (Carrer València, 318)|Barcelona (Barcelonès)

  El cap del Govern visitarà les noves instal·lacions de la llibreria Jaimes, amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi.