Agenda

19:00|El president lliura les Creus de Sant Jordi.Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Honorat)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Artur Mas, lliurarà la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats, dues d’elles a títol pòstum, i a 15 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. L’acte s’obrirà amb un parlament del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. A continuació, el secretari de Govern, Jordi Baiget, farà la lectura del decret de concessió de les Creus de Sant Jordi i el president entregarà els guardons a les diferents personalitats i entitats. Seguidament, intervindran Jaume Cabré, que pronunciarà unes paraules en nom de tots els distingits, i el president de la Generalitat.  
 
Per part del Govern també hi assistiran el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs; la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau;la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; el conseller de Salut, Boi Ruiz; el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí; el conseller de Justícia, Germà Gordó; el secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí; el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau; la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa; el director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Joan Pluma; el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig; el director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas; la directora dels Serveis Territorials de Cultura a Barcelona, M. Àngels Torras; el delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea; el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, i el delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau.
 
Nota: Degut a les limitacions d’espai, les càmeres de televisió no podran accedir al Saló de Sant Jordi. TV3 oferirà la senyal institucional de l’acte que penjarà a Collserola des de 10 minuts abans de l’inici de la cerimònia. Els fotògrafs disposaran d'una tarima dins el Saló de Sant Jordi, des d’on es podran prendre fotografies de l’acte. La resta de mitjans podran seguir-lo des de la sala de premsa del Palau, on disposaran de so i imatge en directe. Els mitjans que no disposin de l’acreditació permanent del Palau, hauran d'haver-se acreditat prèviament a premsa.president@gencat.cat.
 
El Gabinet de Premsa del president facilitarà fotografies de l’acte i de cadascun dels guardonats, aproximadament dues hores després de la finalització del lliurament. Podran descarregar-se a la web: www.gencat.cat/creusantjordi