Agenda

09.15 | Visita institucional del president Mas a la ciutat de Girona

El president de la Generalitat, Artur Mas, farà una visita institucional a la ciutat de Girona, en el decurs de la qual, entre altres activitats, inaugurarà l’exposició "El pintor Antoni Viladomat (1678-1755)", que forma part de l’eix de Cultura del programa d’actuacions del Tricentenari impulsat pel Govern. També hi inaugurarà la mostra “Girona, temps de flors”, i es reunirà amb l’associació d’afectats per la malaltia de Duchenne (DMD) i de Becker (DMB). L'acompanyarà el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús.

  • 09:15|Reunió amb l'Associació Duchenne Parent Project.Delegació del Govern a Girona (c. Pompeu Fabra, 1)|Girona (Gironès)

    El president Mas es reunirà amb representants de l’Associació Duchenne Parent Project Espanya, encapçalats per la vicepresidenta d’aquesta entitat i mare de dos nens afectats, Merche Pardo. Duchenne Parent Project Espanya és una associació sense ànim de lucre creada i dirigida per pares de nens amb Distròfia Muscular de Duchenne (DMD) i de Becker (DMB). També hi seran presents el delegat del Govern, Eudald Casadesús, i el director del serveis territorials de Salut, Dr. Josep Trias. La reunió serà a porta tancada, però els mitjans gràfics podran enregistrar-ne imatges a l’inici.

  • 10:30|Inauguració de l'exposició retrospectiva d'Antoni Viladomat.Museu d'Art de Girona (Pujada de la Catedral, 12)|Girona (Gironès)

    El cap de l'Executiu inaugurarà l’exposició "El pintor Antoni Viladomat (1678-1755)", la retrospectiva més completa que s'hagi fet mai sobre aquest gran pintor del barroc català. Aquest projecte es compon de cinc exposicions simultànies i complementàries, al Museu d’Art de Girona, el Museu de Mataró, el Museu-Arxiu de Santa Maria de Mataró, el Museu de Lleida Diocesà i Comarcal i el Museu Nacional d’Art de Catalunya. El president farà un recorregut per l’exposició, acompanyat de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; del comissari del Tricentenari, Miquel Calçada, i del comissari de les exposicions, Francesc Miralpeix, entre altres autoritats. Prèviament a la visita de la mostra, tindran lloc els parlaments inaugurals a càrrec de Francesc Miralpeix; de l’alcalde de Girona, i del president Mas. Per motius d’espai, el recorregut del president per l’exposició serà obert només als mitjans gràfics.

  • 12:00|Inauguració de la mostra "Girona, temps de flors".Pl. de la Catedral|Girona (Gironès)

    El president de la Generalitat i l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, inauguraran la 59 edició de la mostra "Girona, temps de flors" . Hi serà present també el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. L’acte s’iniciarà amb els parlaments de la regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat; de l’alcalde Puigdemont, i del president de la Generalitat. Tot seguit, al peu de les escales de la Catedral, es farà una fotografia de grup, i, a continuació, el president i la resta d’autoritats faran un recorregut per visitar les diferents exposicions florals.