Agenda

09:00|La vicepresidenta Ortega presideix l'Assemblea General de la Comissió Intermediterrània (CIM).Scuola Grande San Giovanni Evangelista di Venezia (c. de la Laca, 2454)|Venècia (Itàlia)

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, com a representant de la presidència de la CIM, presentarà les conclusions de l’Assemblea General de la Comissió Intermediterrània de la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM) que se celebrarà a Venècia. L’acompanyarà el director general de Relacions Exteriors de la Generalitat, Iban Rabasa.
 
L’Assemblea General de la CIM s’iniciarà a les 9 hores, amb l’obertura a càrrec de la vicepresidenta, Joana Ortega que tot seguit, moderarà i presidirà la taula rodona de la primera sessió “Cap a un full de ruta per a les estratègies macro-regionals a la Mediterrània”. També participarà amb l’exposició sobre les propostes de la Comissió Intermediterrània des de la Declaració de Barcelona cap l’informe ARLEM sobre una “Política de cohesió per a la Mediterrània i la Declaració de Patras.
 
Un cop finalitzada la segona taula rodona “Reaccions i perspectives de l’Estratègia Adriàtico-Jònica i les estratègies emergents des de la Comissió Europea, els programes de cooperació territorial i les regions de la CIM”, la titular de Governació, presentarà les conclusions de la primera sessió dedicada a les estratègies macro-regionals. Posteriorment, a les 12.30 hores, tindrà lloc la sessió sobre la cooperació bilateral sobre les Ciències, Tecnologies i Innovació (CTI) entre les regions de la Unió Europea i els països associats de la Mediterrània i, a la tarda, es presentaran els nous projectes claus per a la CIM,  l’aprovació dels nous membres, així com les conclusions de l’Assemblea General a càrrec de la vicepresidenta, Joana Ortega, i d’un representant de la Regió Veneto.
 
A la tarda, la vicepresidenta es reunirà amb representants del Casal Català de Venècia.