Agenda

17:00|Lliurament de la Creu de Sant Jordi.Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Sever)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Quim Torra, lliurarà la Creu de Sant Jordi a 29 personalitats i 15 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. D’acord amb les restriccions per la Covid-19 i per tal de garantir les distàncies de seguretat, el lliurament es farà en tres blocs separats. El primer bloc començarà a les 17 hores; el segon, a les 17.45 hores i el tercer a les 18.30 hores.

Durant els lliuraments, que es faran al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, el president Torra i la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, faran un discurs, que pronunciaran a cadascun dels blocs. A més, l’actriu i directora escènica Imma Colomer i el cuiner Joan Roca pronunciaran unes paraules d’agraïment en nom de tots els guardonats. L’acte comptarà també amb l’assistència del vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el secretari del Govern, Víctor Cullell.

Acreditacions i protocol d’accés

Els mitjans que vulguin cobrir el lliurament de la Creu de Sant Jordi hauran d’acreditar-se enviant prèviament un correu electrònic a premsa.president@gencat.cat, indicant nom, cognoms, DNI, mitjà de comunicació i tasca que s’hi desenvolupa. El termini per enviar les sol·licituds d’acreditació acabarà dilluns, 21 de setembre, a les 10 hores.

Degut a les mesures per fer front a la Covid-19, l’aforament serà limitat a un màxim de 7 mitjans gràfics al Saló de Sant Jordi. S’habilitarà un espai al Saló de Sant Jordi, que s’ocuparà per ordre d’arribada.

Fotògrafs: Es recomana que els fotògrafs portin teleobjectiu de 300.

L’acte es podrà seguir en directe per streaming a www.govern.cat. Un cop finalitzada es podrà recuperar de forma íntegra a través de la plataforma Watchity, a la qual es podrà accedir de la manera següent:


Protocol d'accés a Palau: Com a mesura de prevenció davant la Covid-19, l'accés a Palau està regit per un protocol de seguretat que inclou el control de la temperatura. És obligatori l’ús de mascareta i mantenir el distanciament físic amb la resta de persones. Agrairem que arribeu amb antelació, almenys mitja hora abans, ja que els controls i les mesures de prevenció de la Covid-19 poden comportar retards en l'accés. Els mitjans que vulguin cobrir les reunions han de presentar el carnet de premsa del Palau o bé el carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de cap d’aquests documents, cal acreditar-se prèviament davant d’aquest Gabinet, enviant un correu electrònic a premsa.president@gencat.cat