Nou CAP al Raval

Es formalitza l'adjudicació del projecte d'obres del nou CAP del Raval Nord a la capella de la Casa Misericòrdia

query_builder   20 setembre 2021 13:45

event_note Nota de premsa

Es formalitza l'adjudicació del projecte d'obres del nou CAP del Raval Nord a la capella de la Casa Misericòrdia

  • L’adjudicació del projecte d’obra permetrà avançar en la seva redacció i iniciar les obres abans de l’estiu de l’any que ve
  • El nou centre d’atenció primària disposarà de 2.500 m2 amb una àmplia capacitat assistencial
Nou CAP Doctor LLuís Sayé

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona han treballat conjuntament durant els darrers mesos per avançar en la construcció del nou Centre d’Atenció Primària al Raval Nord. Aquesta setmana Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ha formalitzat l’adjudicació del projecte d’obra del nou espai. L’equip guanyador del concurs, en què han participat 43 despatxos en primera volta i 5 finalistes en una segona, és el despatx Nogué-Onzain-López Arquitectura SLP. El disseny del projecte s’ha fet respectant la singularitat del barri i aprofitant els espais oberts i lluminosos que ofereix la nova ubicació, la capella de la Casa de la Misericòrdia.

Està previst que les obres del nou espai del centre d’atenció primària puguin començar el tercer trimestre de l’any que ve, tenint en compte que la redacció del projecte, que s’inicia aquest setembre, s’allargarà uns 9 mesos. El nou CAP podrà estar enllestit en 4 anys.

El nou Centre d’Atenció Primària de Raval Nord és una reivindicació històrica del barri. L’espai on s’ubicarà el nou CAP de Raval Nord es cedeix per part de l’Ajuntament de Barcelona al Servei Català de la Salut (CatSalut), un procés que va ser treballat amb entitats del barri i professionals del centre que feia anys que en demanaven la seva ampliació.

La ubicació del centre el converteix en un edifici singular, protegit com a bé cultural d’interès local, al carrer Montalegre de Barcelona. Amb una superfície de 2.500 m², el nou equipament conservarà l’estructura de la capella de la Casa de la Misericòrdia i la integrarà en el projecte del nou Centre d’Atenció Primària. El pressupost previst per a la seva construcció és de set milions d’euros.

El nou CAP ampliarà la capacitat assistencial del CAP Doctor Lluís Sayé i mantindrà l’extensa cartera de serveis de què disposa actualment:

  • 12 sales de consulta de medicina de família, inclosa pediatria
  • 12 consultes d’infermeria, amb especialistes en atenció pediàtrica
  • 1 àrea d’atenció no programada: 4 boxs polivalents / extraccions, 1 espai de tractament i 1 espai d’emergència / observació
  • 2 espais / aula d’educació sanitària (divisible en dos)
  • 1 àrea polivalent: 1 consulta i 1 sala de treball per a l’àrea d’odontologia, 6 consultes polivalents, 2 consultes de tocoginecologia i 2 consultes de salut mental

Mòdul de suport

Salut ha instal·lat un mòdul per donar suport als professionals del CAP Doctor Lluís Sayé mentre es construeix el nou centre. El mòdul està ubicat al pati exterior que dona accés al centre, ocupa 30 m² i actualment es destina a pacients amb malalties respiratòries, proves PCR i vacunacions.

L’atenció sanitària de l’ABS actualment s’ofereix al CAP Doctor Lluís Sayé, que a banda dels serveis d’atenció primària (medicina de família, infermeria, pediatria, odontologia i treball social), ha augmentat la cartera de serveis i s’hi presten serveis d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR), serveis d’atenció especialitzada (especialistes que es desplacen des de l’Hospital del Mar) i serveis de salut mental.