El secretari general de Governació, Lluís Bertran, presideix la sessió inaugural del III Col·loqui Internacional del Memorial Democràtic

Més de 30 experts reflexionaran sobre la Transició els dies 13, 14 i 15 de novembre

query_builder   12 novembre 2013 14:49

event_note Nota de premsa

El secretari general de Governació, Lluís Bertran, presideix la sessió inaugural del III Col·loqui Internacional del Memorial Democràtic

Més de 30 experts reflexionaran sobre la Transició els dies 13, 14 i 15 de novembre

El secretari general del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Lluís Bertran, presidirà la sessió inaugural del III Col·loqui Internacional del Memorial Democràtic, a l'auditori del Palau de la Generalitat, demà dimecres, 13 de novembre, a les 19 hores. L'acte comptarà amb la participació del director del Memorial Democràtic, Jordi Palau -Loverdos, i el president-relator del grup de treball sobre desaparicions forçades o involuntàries de l'ONU, Ariel Dulitzky, que pronunciarà la conferència "Transicions, amnisties i crims del passat". Tot seguit, es projectarà el vídeo "Temps de Memòria". L'acte també inclourà la visita a l'exposició "Catalunya en transició 1971-1980" i hi assistirà el el secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí;  el delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea; el director general de Relacions Institucionals de Governació, Miquel Puig, i els membres del Consell Assessor del Memorial Democràtic, Antoni Segura i Borja de Riquer.
 
"Va ser realment modèlica, la transició?", "Està esgotat el model d'aleshores?", "Cal un nou procés per a encaixar en l'Europa actual?". Aquestes són algunes de les qüestions claus que s'abordaran al III Col·loqui Internacional del Memorial Democràtic "Catalunya en transició: del passat al present" que tindrà lloc el 13, 14 i 15 de novembre al  Museu d'Història de Catalunya amb  la participació de més de 30 experts nacionals i internacionals. El congrés pretén revisar la Transició des d'una perspectiva crítica i àmplia: comptant amb els principals especialistes en la matèria i amb alguns dels seus protagonistes.  El debat que proposa el Col·loqui no s'enquadra només en el passat sinó que, en sintonia amb la realitat socio-política actual, dirigeix la mirada cap al futur per a qüestionar quin és el nou marc cap al qual hem de dirigir-nos.

El Col·loqui forma part de les activitats que el Memorial Democràtic organitza entorn de l’exposició “Catalunya en transició”, que es pot visitar al Castell de Montjuïc de Barcelona fins al febrer de 2014. El Congrés inclou com a espectacle especial  un concert el dia 14 a la nit que  retrà homenatge a tots els músics que van participar i lluitar per a la recuperació dels drets i valors democràtics del país entre els anys 60 i 70.

 
Per a més informació:
Telf. 936 347 370
 
#latransicioendialeg, el hashtag per a la retransmissió del Col·loqui
 
 

19:00|El secretari general de Governació presideix la sessió inaugural del III Col·loqui Internacional del Memorial Democràtic.Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Honorat)|Barcelona (Barcelonès)

El secretari general del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Lluís Bertran, presidirà la sessió inaugural del III Col·loqui Internacional del Memorial Democràtic. L'acte comptarà amb la participació del director del Memorial Democràtic, Jordi Palau -Loverdos, i el president-relator del grup de treball sobre desaparicions forçades o involuntàries de l'ONU, Ariel Dulitzky. També hi assistiran el secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, i el delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea.