El conseller de Cultura inaugura el Congrés de la l'Associació d'Avaluadors de Llengües a Europa (ALTE)

query_builder   13 novembre 2013 16:24

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura inaugura el Congrés de la l'Associació d'Avaluadors de Llengües a Europa (ALTE)

El congrés “L’avaluació de la llengua com a eina de suport a la migració i la integració: diferents enfocaments d’un tema comú” comptarà amb la participació de 200 experts
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, inaugurarà el proper divendres, 15 de novembre, a les 9 hores, la 44a edició del Congrés de l’Associació d’Avaluadors de Llengües a Europa (ALTE), que se celebra a Barcelona i està coorganitzat pel Departament de Cultura. A l’acte institucional també hi participarà el director executiu d’ALTE, Emyr Davis, i el secretari d’ALTE, Martin Nuttall. El programa del Congrés comptarà amb la intervenció de la representant de la Unitat de Política Lingüística del Consell d’Europa, Philia Talgott.
 
Els dies previs al congrés, el 13 i 14 de novembre, se celebra la 44 Trobada de Socis d’ALTE, que ha estat inaugurada per la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, en representació de la Generalitat de Catalunya com a institució amfitriona.  En la trobada hi participen 81 persones representants de 36 organitzacions, que procedeixen de 21 països i representen 24 llengües. En el marc de la trobada s’han programat tallers de formació per als delegats de l’organització i reunions de treball i intercanvi d’experiències.
 
L’Association of Language Testers in Europe (ALTE) és un organisme internacional europeu que té per objectiu establir les normes que permetin una avaluació precisa del nivell de coneixements lingüístics i que impliquin que les titulacions lliurades en els diversos idiomes siguin equivalents pel que fa a les competències lingüístiques adquirides.
 
ALTE està formada per 33 membres de ple dret entre els quals hi ha Universitat de Cambridge, Goethe Institut, Aliança Francesa, Instituto Cervantes, Generalitat de Catalunya, Xunta de Galícia i Universitat de Sofia. ALTE compta també amb 40 institucions afiliades i centenars d’afiliats a nivell individual.
 
El congrés, que porta per títol “L’avaluació de la llengua com a eina de suport a la migració i la integració: diferents enfocaments d’un tema comú”, comptarà amb la participació de 220 persones de les quals 153 són representants de diferents organitzacions que treballen en avaluació de llengües, atenció a la immigració, i promoció del català, com el Consorci per a la Normalització Lingüística, Escola Oficial d’Idiomes, Plataforma per la llengua, Servei d’Ocupació de Catalunya, Universitat Autònoma de Catalunya, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat de Barcelona; Universitat de Vic, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Rovira i Virgili.

09:00|Congrés ALTE.Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Honorat)|Barcelona (Barcelonès)

  Emissió en directe

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, inaugurarà la 44a edició del Congrés de l’Associació d’Avaluadors de Llengües a Europa (ALTE).