El conseller Pelegrí presidirà dilluns la Diada del Vi Novell 2013

query_builder   15 novembre 2013 10:05

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí presidirà dilluns la Diada del Vi Novell 2013

El president de l’Academia de Sumillería Española, Juan Muñoz, serà l’encarregat de fer el pregó
 
La sumiller Meritxell Falgueras i l’actor Roger Coma seran els encarregats d’espinjolar la bóta de vi novell
 
Els periodistes interessats a assistir a l’acte s’hauran d’acreditar per poder entrar al Palau de la Generalitat a partir de les 16.30 hores
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, presidirà dilluns,18 de novembre, al Palau de la Generalitat, la Diada del Vi Novell 2013.
 
La Diada del Vi Novell és un homenatge a la tradició vitivinícola, una rebuda al vi nou, que donarà les primeres notes de com seran els vins de l’anyada. Al mateix temps, aquesta Diada serveix per promocionar un producte que és considerat aliment de la dieta mediterrània i per posicionar-ne el consum, de manera adequada, en la vida social.
 
Aquesta Diada del Vi Novell se celebra a Catalunya l’11 de novembre, per sant Martí, i recull la tradicional espinjolada de la bóta, el primer tast del vi novell i la pujada de la branca de pi per una colla castellera al balcó del Palau de la Generalitat, com a símbol de la nova anyada. Enguany, la colla castellera encarregada de pujar la branca de pi serà la dels Castellers de la Sagrada Família.
 
El president de l’Academia de Sumillería Española, Juan Muñoz, serà l’encarregat de pronunciar el pregó de la Diada del Vi Novell 2013.
 
A més, la periodista i sumiller Meritxell Falgueras i l’actor de sèries com 'Gran Hotel' a Antena 3 o 'Gran Nord' a TV3, Roger Coma, seran els encarregats d’espinjolar la bóta de vi novell (blanc i negre) per fer rajar el primer vi i tastar-lo. L’acte serà conduït per Anna Boadas, periodista i presentadora del programa de TV3 “Divendres”.  
 
L’INCAVI, com a organisme dedicat a la tutela i promoció d’aquest sector, organitza aquesta Diada i convoca tots els cellers elaboradors de vi novell, les associacions que hi ha a l’entorn del vi i restauradors i periodistes amb un únic objectiu: promocionar i difondre el coneixement sobre els vins nous del nostre país.
 
L’acte finalitzarà amb el lliurament, per part dels Mestres Cellerers de Catalunya, del Memorial Grimi a la periodista gastronòmica de TV-3, Tana Collados; i amb una degustació dels vins novells de les empreses participants.
 
 
Empreses que hi participen
 
CELLER
DO
ALTA ALELLA
Alella
JOAQUIM BATLLE
Alella
HOSPITAL SANT JOAN BAPTISTA DE SITGES
Catalunya
TORRES
Catalunya
MAS FORASTER
Conca de Barberà
VINÍCOLA DE SARRAL
Conca de Barberà
 LA GRAVERA
Costers del Segre
CASTELL DEL REMEI
Costers del Segre
MAS RAMONEDA
Costers del Segre
CÉRVOLES
Costers del Segre
TROBAT
Empordà
CEDÓ ANGUERA
Montsant
CELLER EL MASROIG 
Montsant
CELLER AIBAR
Montsant
ALBET I NOYA
Penedès
GRAMONA
Penedès
COVIDES 
Penedès
TORELLÓ
Penedès
SUMARROCA
Penedès
CELLER PASANAU
Priorat
MAS VICENÇ
Tarragona
AGRÍCOLA SANT JOSEP DE BOT
Terra Alta
CATERRA DE LA POBLA DE MASSALUCA
Terra Ata
LA BOTERA DE BATEA
Terra Alta
COOPERATIVA DE BATEA
Terra Alta
 
Els periodistes interessats a assistir a l’acte s’hauran d’acreditar per poder entrar al Palau de la Generalitat. Ho podran fer a partir de les 16.30 hores entrant pel carrer de Sant Honorat