La consellera d'Ensenyament inaugura l'escola Vila-romà de Palamós i una placa en memòria de Lluís Tasis a l'Escala

query_builder   22 novembre 2013 11:19

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament inaugura l'escola Vila-romà de Palamós i una placa en memòria de Lluís Tasis a l'Escala

 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, inaugurarà demà al matí el nou edifici de primària de l’escola Vila-romà de Palamós. A la tarda, la consellera es traslladarà a l’Escala i participarà en l’acte d’homenatge a Lluís Tasis i Parnau.
 
La inauguració de l’Escola Vila-romà tindrà lloc a les mateixes instal·lacions del centre a partir de les 11:30 hores. També assistirà a l’acte l’alcaldessa de Palamós, M. Teresa Ferrés i per part del Departament d’Ensenyament, acompanyaran a la consellera el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot.
 
La titular d’Ensenyament farà el descobriment de la placa inaugural de l’escola Vila-romà i posteriorment es duran a terme els parlaments. Seguidament, tindran lloc una actuació musical a càrrec d’alumnes de primària del centre.  Per acabar, els assistents es traslladaran a l’edifici vell de l’Escola Vila-romà on es podrà visitar el nou projecte municipal d’aules d’aprenentatge i escola d’adults.
 
L’escola Vila-Romà, centre d’educació infantil i primària, té una matrícula per al curs 2013-2014 de 349 alumnes. Pel que fa als programes d’innovació educativa, l’escola inclou el Pla Experimental de Llengües Estrangeres (PELE), i el Pla d’Autonomia de Centre (PAC).
 
Les obres han permès finalitzar la segona fase d’ampliació del centre, en aquest cas l’edifici de Primària. Les instal·lacions del centre disposen de dotze aules, una aula de suport, quatre aules de petits grups, una biblioteca, una aula de plàstica, un menjador, una aula de música, una aula d’informàtica i un gimnàs. En total, la superfície construïda de l’edifici és de 3.400 metres quadrats. Pel que fa a l’edifici de l’antiga escola, s’ha deixat ocupar per a usos educatius.
 
A la tarda, Irene Rigau es traslladarà a L’Escala per assistir a l’acte homenatge a Lluís Tasis i Parnau, mestre. Tindrà lloc a partir de les 17.30 hores a la Plaça de les Escoles del municipi on la titular d’Ensenyament i l’alcalde de l’Escala, Estanislau Puig, inauguraran la placa en memòria de Tasis. També participaran en l’acte el pedagog  Salomó Marqués; i la periodista i escriptora Pilar Rahola. Seguidament es duran a terme els parlaments, on la consellera Rigau serà l’encarregada de fer la cloenda.
 
Lluís Tasis i Parnau, mestre d’origen escalenc, va obtenir als dinou anys el títol de mestre per l’Escola Normal de Barcelona, i va ser en aquest moment quan va iniciar la seva trajectòria com a docent. L’etapa més reconeguda és la que va viure a l’escola de Cadaqués -que va iniciar-se l’any 1931- i va exercir com a mestre durant la República. Va ser assassinat el maig de 1937.