El conseller Pelegrí assistirà dimecres a Brussel·les al lliurament del Premi Europeu de Desenvolupament Sostenible a l'empresa de vins i olis la Gravera

query_builder   25 novembre 2013 11:18

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí assistirà dimecres a Brussel·les al lliurament del Premi Europeu de Desenvolupament Sostenible a l'empresa de vins i olis la Gravera

 És l’únic celler de Catalunya ubicat en una antiga gravera, que elabora vins i olis de producció certificada ecològica
 
Per primera vegada a la història en aquesta categoria, el guanyador ha estat una empresa catalana
 
Els premis els atorga la Unió Europea de Productors d’Àrids (UEPG)
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, assistirà el proper dimecres 27 de novembre, a Brussel·les, al lliurament del Premi Europeu de Desenvolupament Sostenible concedit per la Unió Europea de Productors d’Àrids (UEPG), a l’empresa catalana La Gravera.
 
D’aquesta manera, el conseller donarà suport institucional a l’únic celler de Catalunya ubicat en una antiga gravera restaurada, que elabora des dels inicis vins i olis de producció certificada ecològica pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).
 
La Gravera és una empresa de tercera generació, que du a terme un sistema de treball sostenible mitjançant la biodinàmica, recuperant al mateix temps un patrimoni de vinyes centenàries (del 1890), varietats perdudes, fauna i flora autòctones. Aquesta companyia, que desenvolupa la seva activitat en l'àmbit nacional i internacional, també realitza estudis sobre la influència i gestió de recursos hídrics i solars amb universitats i institucions com l’Institut Català del Vi (INCAVI).
 
Aquest és el Primer Premi Europeu UEPG al Desenvolupament Sostenible. El premi concedit pertany a la categoria Economia-Contribució a la Societat i Valor Afegit, a la qual han presentat proposta 14 dels 28 països membres, i un total de 52 candidatures en les diferents categories. Els premis han estat atorgats per un jurat europeu independent. I per primera vegada a la història en aquesta categoria, el guanyador ha estat una empresa catalana.
 
La cerimònia de lliurament tindrà lloc al Comité des Régions, (Brussel·les), a partir de les 14.30 hores.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i https://twitter.com/agriculturacat