El coordinador territorial de Joventut, Jordi Satorra, visita un estand informatiu a la UdL en motiu del Dia Mundial de la Sida

query_builder   28 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El coordinador territorial de Joventut, Jordi Satorra, visita un estand informatiu a la UdL en motiu del Dia Mundial de la Sida

Joventut també coorganitza amb l'Associació Anti-SIDA de Lleida un concert al Teatre de l'Escorxador
El coordinador territorial de Joventut a Lleida, Jordi Satorra, visitarà dilluns que ve l’estand organitzat per la Secretaria de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania a la facultat de Medicina de la Universitat de Lleida en motiu del Dia Mundial de la Sida. Ho farà acompanyat pel president de l’Associació Anti-Sida de Lleida, Joan Ramon Saura.
 
L’activitat s’emmarca en una iniciativa de la Secretaria de Joventut, per la qual es desplegaran diversos punts informatius en vuit universitats catalanes, amb la col·laboració de l’empresa Durex, per promocionar la prevenció de riscos entre la gent jove. En aquestes estands s’hi repartiran un total 16.000 preservatius, a més de díptics i llacets.
 
A més a més, la coordinació territorial lleidatana ha organitzat conjuntament amb l’Associació Anti-Sida de Lleida un concert a càrrec del cantautor Albert Fibla, que tindrà lloc al cafè del Teatre de l’Escorxador de Lleida el diumenge 30 de novembre a les 20.30 hores del vespre. D’altra banda, les Oficines de Serveis a la Joventut de les comarques de l’Alt Urgell, Les Garrigues, el Pla d’Urgell, La Segarra, el Pallars Jussà, el Segrià i l’Urgell, també organitzaran diferents activitats de conscienciació en motiu d’aquesta commemoració, que tenen també el suport de la Secretaria de Joventut.
 
La solució: el preservatiu
 
Cal recordar que el col·lectiu jove continua essent un dels grups de la població que més contrau el virus de la sida, principalment com a conseqüència d’haver mantingut relacions sexuals sense protecció. I és que una de les principals causes de transmissió entre la població jove és la disminució de la percepció de risc i la dificultat d’accés al preservatiu.
 
Durant aquest dia de reflexió mundial sobre la malaltia, la Secretaria destinarà els seus esforços a la promoció i defensa de l’ús del preservatiu entre la gent jove, l’únic mètode anticonceptiu que preveu la transmissió d’aquest virus.
 
En aquest sentit, la Secretaria de Joventut efectua diverses recomanacions als joves: comprar sempre condons de marques homologades i seguir amb molta cura les instruccions d’ús i manteniment; informar-se sobre altres pràctiques amb les quals es transmet la sida (com per exemple, fer-se un pírcing amb una agulla que no hagi estat esterilitzada) i que, aquells joves que hagin realitzat una pràctica de risc, acudeixin al metge o la metgessa de capçalera o als i les professionals dels centres de planificació familiar i/o de prevenció i control de les infeccions de transmissió sexual.

10:30|.Universitat de Lleida. Facultat de Medicina. Carrer Montserrat Roig, s/n.|Lleida (El Segrià)

El coordinador territorial de Joventut, Jordi Satorra, visita un estand informatiu a la UdL en motiu del Dia Mundial de la Sida