Cens hivernal d'ocells aquàtics al Parc Natural del Delta de l'Ebre

query_builder   14 gener 2014 10:26

event_note Nota de premsa

Cens hivernal d'ocells aquàtics al Parc Natural del Delta de l'Ebre

footgrafia d'aus al PNDE
El Parc Natural del Delta de l’Ebre del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural està realitzant  aquests dies el cens hivernal d’ocells aquàtics. Una trentena de persones entre personal tècnic del Parc, membres del cos d’Agents Rurals i voluntaris participaran fins diumenge, 19 de gener, en aquest cens que es realitza a la principal zona humida de Catalunya. Es tracta d’un cens  que comporta una gran complexitat, tant per la diversitat d’espècies i d’hàbitats (arrossars, llacunes, riu, salines, badies, aiguamolls) com per la gran quantitat d’ocells.
 
El comptatge hivernal d’ocells aquàtics al Delta s’integra dins de l’International Waterbird Census (IWC), que té com a objectiu quantificar anualment el nombre d’ocells aquàtics (anàtids, limícoles, ardeids, fotges, etc.) que hivernen en més de 80 països d’Europa, l’Àsia i el nord d’Àfrica.
 
Aquest dimecres, 15 de gener, el director dels Serveis Territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, Pere Vidal, participarà al cens que es realitza des de l’any 1972 i que és una de les eines més valuoses per a conèixer l’evolució dels ocells en aquesta zona humida d’importància internacional.
 
Les dades obtingudes permeten conèixer a escala global l’estat de conservació d’aquestes espècies, i, a escala local, avaluar la capacitat d’acollida de les zones humides del delta de l’Ebre.