El Palau Robert acull l'exposició "Premsa i dictadura: l'abat Escarré a Le Monde"

La mostra es pot visitar del 16 de gener al 2 de febrer, a la Sala d'Actes de les Cotxeres

query_builder   15 gener 2014 16:48

event_note Nota de premsa

El Palau Robert acull l'exposició "Premsa i dictadura: l'abat Escarré a Le Monde"

La mostra es pot visitar del 16 de gener al 2 de febrer, a la Sala d'Actes de les Cotxeres

 
El secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, inaugurarà demà l’exposició itinerant  “Premsa i dictadura: l’abat Escarré a Le Monde”  amb motiu dels 50 anys de les declaracions de l’abat al prestigiós diari francès. La mostra es pot visitar del 16 de gener al 2 de febrer, a la Sala d’Actes de les Cotxeres.  A l’acte d’inauguració també hi prendran la paraula la presidenta de l’Associació de periodistes Europeus de Catalunya, Teresa Carreras, el  sotsprior del Monestir de Montserrat, Joan Recasens i l’exsecretari de l’abat Escarré, Aureli Argemí,  que pronunciarà una conferència. Posteriorment es projectarà l’audiovisual “L’abat Escarré. Cinquanta anys de memòria. El ressò de les declaracions de Le Monde (14-11-1963)”. L’acte tindrà lloc demà dijous, 16 de gener a les 19 hores a la sala Cotxeres del Palau Robert.
 
La mostra, organitzada per la Comissió Escarré i l’Associació de Periodistes Europeus, presenta retalls de premsa, llibres, revistes, textos relacionats amb el tema i una filmació en la qual es reprodueixen els testimonis d’alguns dels protagonistes que encara queden d’aquell temps. A la vegada, uns panells resumeixen la biografia de l’abat Escarré; reprodueixen les declaracions al rotatiu francès i les tradueixen al català; expliquen qui fou el periodista José Antonio Novais, corresponsal a Espanya de Le Monde i que realitzà aquella informació, i recullen reaccions de les autoritats franquistes.

19:00|Exposició "Premsa i dictadura: l'abat Escarré a Le Monde" .Palau Robert (pg. de Gràcia, 107)|Barcelona (Barcelonès)

El secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, inaugurarà l’exposició itinerant  “Premsa i dictadura: l’abat Escarré a Le Monde”.  Durant l'acte també prendran la paraula la presidenta de l’Associació de periodistes Europeus de Catalunya, Teresa Carreras, el  sotsprior del Monestir de Montserrat, Joan Recasens i l’exsecretari de l’abat Escarré, Aureli Argemí,  que pronunciarà una conferència. També hi assitiran el secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana i el director general d'Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès.