Domènec Vila presenta una jornada sobre novetats en la normativa de vinya i vins ecològics

query_builder   22 gener 2014 11:01

event_note Nota de premsa

Domènec Vila presenta una jornada sobre novetats en la normativa de vinya i vins ecològics

 
El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Domènec Vila, presidirà divendres, 24 de gener, la presentació de la jornada ‘Novetats en la normativa de vinya i vins ecològics: noves visions i alternatives’, que se celebrarà a partir de les 9:45, al Centre de Capacitació Agrària de Manresa (avinguda Universitària, 4-6. Edifici FUB).
 
Aquesta jornada s’inscriu en les jornades i seminaris tècnics adreçats al sector agrari que organitza el Departament arreu de Catalunya, dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT).
 
La jornada pretén donar a conèixer les darreres novetats en la normativa ecològica del vi i la vinya i els seus desafiaments pel que fa a la seva aplicació pràctica. Així, es tractarà el tema dels sulfits, com a principal repte en la producció ecològica; la fitoteràpia; l’ús d’extractes vegetals procedents de plantes medicinals, com a alternativa al sofre i coure com a fungicides utilitzats en producció ecològica; així com la biodinàmica, un sistema de producció ecològica d'aliments que té com a objectius recuperar la fertilitat del sòl i considerar la finca com a un organisme viu, donant lloc i funció a tots els elements que formen part de l'agrosistema.

09:45|Jornada sobre novetats en la normativa de vinya i vins ecològics.Centre de Capacitació Agrària de Manresa (av. Universitària, 4-6. Edifici FUB)|Manresa (Bages)

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, presenta una jornada sobre novetats en la normativa de vinya i vins ecològics.