L'ARC celebra demà el procés participatiu a Amposta del nou programa de gestió de residus

Recull les actuacions per fer front als reptes estratègics i els objectius en matèria de prevenció i gestió de residus amb l'horitzó de l'any 2020

query_builder   13 febrer 2014 13:47

event_note Nota de premsa

L'ARC celebra demà el procés participatiu a Amposta del nou programa de gestió de residus

Recull les actuacions per fer front als reptes estratègics i els objectius en matèria de prevenció i gestió de residus amb l'horitzó de l'any 2020

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) celebra demà a Amposta el procés participatiu del Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2013-2020 (PRECAT20), que recull les actuacions per fer front als reptes estratègics i els objectius en matèria de prevenció i gestió de residus amb l’horitzó de l’any 2020 i amb una visió més enllà, del 2050. El PRECAT20 es complementa amb el Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya (PINFRECAT20), que fins l’any 2020 programa inversions per valor de 400 MEUR.
 
La trobada tindrà lloc demà divendres, 14 de febrer, de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, al Consell Comarcal del Montsià (plaça de Lluís Companys, s/n, d’Amposta). Durant la reunió, el director de l’ARC, Josep Maria Tost, farà una explicació dels dos plans (de 10h a 11h). A continuació, hi haurà un torn obert de preguntes i tallers de debat. Al final de la sessió es presentaran les conclusions.
 
El procés participatiu durarà tres mesos, durant els quals els ciutadans, a través del portal de participació de l’ARC, poden fer suggeriments sobre la planificació de residus, que es valoraran i s’incorporaran, si s’escau, a la documentació, que haurà de continuar la tramitació prevista. Paral·lelament, l’ARC ha organitzat durant aquest mes de febrer sis sessions territorials. Ja s’ha fet a Lleida i a Tarragona, demà a Amposta i seguiran a Girona, Manresa i Barcelona. També se celebraran dues sessions sectorials, adreçades a productors i gestors. La previsió és que la planificació definitiva quedi aprovada a finals d’aquest 2014.
 
La nova planificació de residus a Catalunya preveu que en els propers set anys es redueixi un 15% la generació de deixalles i que la recollida selectiva de residus municipals assoleixi ja el 60% del total. L’aplicació del programa suposarà també la reducció del 30% de la petjada de carboni, que l’any 2012 va ser d’1,5 milions de tones de CO2eq/any.

11:00|Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya.Consell Comarcal del Montsià (pl. de Lluís Companys, s/n)|Amposta (Montsià)

El director de l’Agència de Residus de Catalana, Josep Maria Tost, engegarà a Amposta el procés participatiu del Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2013-2020.