El conseller de Cultura presenta una exposició sobre Deltebre I, un vaixell anglès enfonsat durant la Guerra del Francès

query_builder   13 març 2014 10:20

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura presenta una exposició sobre Deltebre I, un vaixell anglès enfonsat durant la Guerra del Francès

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, presentarà demà, divendres 14 de març, l’exposició “Deltebre I. Història d’un naufragi” al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona. La roda de premsa tindrà lloc a les 17 hores i també hi participarà el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Joan Pluma. Posteriorment s’inaugurarà la mostra.
 
El Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona acull l’exposició “Deltebre I. Història d’un naufragi” fins al diumenge 15 de juny. L’exposició, que compta amb un centenar de peces originals, explica la història de Deltebre I, un vaixell de transport militar de l’armada anglesa procedent d’Alacant, enfonsat a la desembocadura de l’Ebre el 1813, durant el conflicte bèl·lic de la Guerra del Francès. L’excepcionalitat d’aquest derelicte és que és d’un dels pocs vaixells arqueològics que no han patit cap espoli, amb un bon estat de conservació i un alt valor científic. L’exposició es complementa amb un llibre amb text de Carlota Pérez-Reverte, que descobreix de manera novel·lada la història del naufragi a través de diferents episodis.
 
Aquesta mostra és fruit del treball conjunt de dues seus del Museu d’Arqueologia del Departament de Cultura  –el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya i Girona– i la col·laboració del Museo Arqueológico Provincial de Alicante i el Consejo Regulador de la Denominación de Origen Vinos Alicante.

17:00|Deltebre I. Història d'un naufragi.Museu d'Arqueologia de Catalunya. Monestir de Sant Pere de Galligants (c. Santa Llúcia, 8)|Girona (Gironès)

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, presentarà l’exposició “Deltebre I. Història d’un naufragi”.