Jaume Xatart rep la Medalla Centenària de Benestar Social i Família

La directora dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Montserrat Roura, li lliurarà la medalla

query_builder   16 maig 2014 10:02

event_note Nota de premsa

Jaume Xatart rep la Medalla Centenària de Benestar Social i Família

La directora dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Montserrat Roura, li lliurarà la medalla

La directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Girona, Montserrat Roura, lliurarà aquest dissabte la Medalla Centenària del Departament al senyor Jaume Xatart, veí de Sant Llorenç de la Muga. A l'acte, que se celebrarà a l’Ajuntament, també hi assistiran familiars i amics de l’homenatjat; l’alcalde del municipi, Lluís Vila, i altres representants del consistori.

Jaume Xatart i Foraster va néixer el 23 de març de 1914 a Corones, una masia aïllada de Sant Llorenç, situada a l’Ermita de Sant Jordi. S’ha dedicat tota la vida a treballar al bosc, fent carbó d’alsina. Quan es va inaugurar la carbonera a Sant Llorenç de la Muga l’any 2007, el senyor Xatart va ser l’encarregat d’explicar als joves de la localitat com es feia el carbó natural d’alsina. Actualment conviu amb el seu fill i la seva jove.
  
La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d'una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

12:00|Medalla Centenària al senyor Jaume Xatart.Sala polivalent de l'Ajuntament (c. Església, 2)|Sant Llorenç de la Muga (Alt Empordà)

La directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Girona, Montserrat Roura, lliurarà la Medalla Centenària del Departament al senyor Jaume Xatart.