Presentació de l'inici de la Campanya de Recollida de Fauna Salvatge 2014

query_builder   15 maig 2014 09:51

event_note Nota de premsa

Presentació de l'inici de la Campanya de Recollida de Fauna Salvatge 2014

Una oreneta alimentant els seus polls
Una oreneta alimentant els seus polls
La majoria dels animals que viuen a les ciutats són fauna salvatge i molts d’ells com les orenetes, els falciots i els ballesters són protegits
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural presentarà demà, divendres 16 de maig, a les 10 hores, a Barcelona, l’inici de la campanya de Recollida de Fauna Salvatge 2014.
 
La campanya s’inicia coincidint amb la primavera i la sortida del niu dels polls de molts ocells i que es concentrada majoritàriament en l’entorn urbà. L’any passat van ingressar 1.435 polls de falciots, ballesters i orenetes al Centre de Fauna que el Departament d’Agricultura té a Torreferrussa (Vallès Occidental).
 
Durant la presentació de la campanya s’explicarà el nou sistema de recollida d’aquests animals a través de la col·laboració amb centres veterinaris i clíniques, que facilita la gestió i el trasllat de la fauna als centres de recuperació.  
 
A més, també s’aprofitarà per explicar la nova xerrada “El Millor insecticida natural” i els vídeos que l’acompanyen, adreçada a les escoles dins del programa de sensibilització i educació ambiental del Cos d’Agents Rurals. L’objectiu és conscienciar els infants de la importància de les espècies protegides  que viuen en el nostre entorn més pròxim.
 
La majoria dels animals que es troben a la ciutat són fauna salvatge, malgrat que en un principi no ens pugui semblar així perquè viuen en un entorn urbà. A més, quasi tots són protegits.
Entre els ocells urbans protegits i que nidifiquen en edificis, destaquen l'oreneta vulgar (Hirundo rustica), l'oreneta cuablanca (Delichon urbicum), el falciot negre (Apus apus) i el ballester (Apus melba). Tots són ocells insectívors de gran valor que contribueixen al control de les poblacions d'insectes, com ara el mosquit tigre.
 
La presentació de la campanya anirà a càrrec del subdirector general de Bodiversitat, Ignasi Rodriguez, i del cap de l’Àrea Regional dels Agents Rurals a la Catalunya Central, Jaume Torralba.