19 de maig, presentació del cicle de concerts de Jordi Savall

El mestre Jordi Savall portarà la seva reflexió musical sobre la cultura de la Pau arreu del món

query_builder   16 maig 2014 16:22

event_note Nota de premsa

19 de maig, presentació del cicle de concerts de Jordi Savall

El mestre Jordi Savall portarà la seva reflexió musical sobre la cultura de la Pau arreu del món

·         El Gran Teatre del Liceu acollirà l’inici de la gira “Guerra i Pau” el 24 de maig, amb l’acompanyament de La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations
·         La gira internacional de Jordi Savall forma part dels actes de projecció internacional en el marc de la commemoració del Tricentenari
El proper dilluns 19 de maig, a la Sala Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans, es presentarà la gira internacional de “Guerra i Pau”, amb què Jordi Savall presen ta una reflexió musical sobre la “cultura de la pau”, entesa com a vehicle per a poder estendre el respecte als drets humans arreu del món.
 
El projecte presenta un fris històric de l’època barroca composat per músiques que han protagonitzat tant moments d’enfrontament bèl·lic com treves i paus en la història europea. En aquesta cronologia, Savall ha volgut posar un èmfasi especial en la Guerra de Successió i els seus efectes sobre les llibertats de Catalunya.
 
El concert que obre la gira i que se celebrarà al Gran Teatre del Liceu el proper 24 de maig forma part d’Els Concerts del Tricentenari, una activitat que durant tot l’any 2014 està oferint una panoràmica de l’escena musical catalana als principals escenaris i festivals del país. Una versió d’aquest concert girarà per Europa entre el juny i el novembre de 2014, passant per cinc països: Alemanya, Escòcia, França, Bèlgica i Polònia.
 
A la presentació hi intervindran, a banda de Jordi Savall, Ferran Mascarell, conseller de Cultura i Miquel Calçada, comissari del Tricentenari.